Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Την Πέμπτη ψηφίζεται το νέο σύστημα διορισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Πέμπτη ψηφίζεται το νέο σύστημα διορισμών

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών προχωρούν οι εκπαιδευτικοί την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή αναβλήθηκε λόγω της επικείμενης διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Το νέο σύστημα διορισμών, το οποίο περιλαμβάνεται με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας με αιχμή τα κριτήρια μοριοδότησης για τους μόνιμους διορισμούς και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Με αίτημα να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία, χιλιάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα έδωσαν χθες δυναμικό παρών στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στα Προπύλαια πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές.

Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε στο συλλαλητήριο, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να “σπάσουν” τον αστυνομικό κλοιό στη Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό. Ομάδα συγκεντρωμένων έριξε πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί από κροτίδα κρότου - λάμψης μια εκπαιδευτικός, η οποία στάθηκε “τυχερή” μόνο και μόνο επειδή η κροτίδα της έκαψε το μπουφάν και τις δύο μπλούζες που φορούσε, και ευτυχώς δεν προκλήθηκαν σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη της! Η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL