Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Αποσύρεται η διάταξη για τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσύρεται η διάταξη για τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία

Σε γιορτή μουσικής “για τη νίκη τους” μετατράπηκε η χθεσινή μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της Αθήνας με αφορμή τις αλλαγές που προωθούσε το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η επίμαχη διάταξη δεν θα περιλαμβάνεται τελικά στο σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη «θα διαμορφωθεί στην τελική της μορφή μετά από τη συνέχιση του διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Η τέχνη είναι εξέλιξη, γιατί όχι και η εκπαίδευση;» έγραφε το μεγάλο πανό στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Τα μαθητικά συγκροτήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι μαθητές χόρευαν και τραγουδούσαν αποδεικνύοντας ότι τα σχολεία αυτά αποτελούν πράγματι τα στολίδια της δημόσιας εκπαίδευσης. Σχολεία που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, σχολεία που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στην παράδοση του τόπου μας.

Αν και ευχαριστημένοι με την απόσυρση της διάταξης, εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την ελπίδα τους να ακολουθήσει μια ρύθμιση που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών. «Να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος» τόνιζαν, προκειμένου να γίνουν σοβαρά βήματα για την αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL