Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Να κλείσουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα σε ανεξέλεγκτες χωματερές ζητάει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να κλείσουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα σε ανεξέλεγκτες χωματερές ζητάει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Να κλείσουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα σε ανεξέλεγκτες χωματερές, καθώς απειλείται η υγεία μαθητών και διδασκόντων, ζητάει -με επιστολή της- από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις συνεχείς κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Κασσιόπης - Λυκειακές Τάξεις, που απαιτούν να απομακρυνθούν άμεσα τα βουνά σκουπιδιών από την περιοχή τους.

«Στην Κασσιόπη, όπως και σε ολόκληρη την Κέρκυρα, συσσωρεύονται τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων δημιουργώντας ανεξέλεγκτες χωματερές. Σε πολλές από αυτές ξεσπούν φωτιές, όπως έγινε στην Κουλούρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια του λαού. Θεωρούμε απαράδεκτο το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων από τις κυβερνήσεις, τον δήμο και την περιφέρεια, διαχρονικά. Είναι ένα αδιέξοδο που στόχο του έχει να οδηγήσει στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των σκουπιδιών, ώστε να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας μεγαλοεπιχειρηματιών, πάντα εις βάρους του λαού» αναφέρει η ΕΛΜΕ.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ο φόβος του διασυρμού του νησιού εξαιτίας των σκουπιδιών έκανε την τοπική εξουσία "να κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί". Η λήξη της τουριστικής περιόδου αποκάλυψε πόσο γυμνός και απροκάλυπτος είναι "ο βασιλιάς". Είναι απαράδεκτος ο υπερκορεσμός του Τεμπλονίου και η δημιουργία μίας νέας - άτυπης χωματερής στην περιοχή. Είναι απαράδεκτος ο αυταρχικός τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τη νέα χωματερή στη Λευκίμμη. Η καταστολή, τα ΜΑΤ, η αστυνομοκρατία έχουν ως αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει κατεχόμενη ζώνη. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές να απαιτήσουν να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι μικρές χωματερές - υγειονομικές βόμβες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και συνολικά από όλη την Κέρκυρα. Καλούμε τον Διευθυντή Β/θμιας και τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης να κλείσουν τα σχολεία, δίπλα στα οποία βρίσκονται ανεξέλεγκτες χωματερές, που απειλούν την υγεία των μαθητών και συναδέλφων μας, μέχρι να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι χώροι αυτοί» προσθέτει στην επιστολή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Κασσιόπης επρόκειτο να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αντιδρώντας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή τους από τους ατέρμονους όγκους σκουπιδιών. Όμως, η παράσταση διαμαρτρίας αναβλήθηκε, καθώς ο περιφερειάρχης βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Κασσιόπης έχει έρθει σε επαφή και με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα και αναμένεται άμεση επέμβαση του Κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL