Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Υπέρ της φοίτησης προσφυγόπουλων με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπέρ της φοίτησης προσφυγόπουλων με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Μετά την έντονη αντίδραση φορέων στο εξώδικο γονέων και κηδεμόνων για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (10/10/2018) συζητήθηκε- με το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να επισημαίνει πως είναι απαραίτητο τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο. Αιχμές άφησε ο κ. Βουρνούς και κατά αυτών που «διεύθυναν» στη συγκέντρωση των 1.130 υπογραφών.

Κατά της λεγόμενης «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» αναφέρθηκαν ευθέως οι επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας Ερμιόνη Φρεζούλη και της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος.

Αντίθετοι με τον επικεφαλή της παράταξης τους και τέως Δήμαρχο Πολύδωρο Λαμπρινούδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων· μη δεχόμενοι την πρόταση του κ. Λαμπρινούδη για διαχωρισμό των παιδιών αν είναι από οικογένειες προσφύγων ή μεταναστών.

Ακραία η τοποθέτηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Τσακού, που στην πιο ήπια έκφρασή του δεν ήθελε «τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σχολείο αλλά όχι με τον εγγονό του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία επίσης) δεν έκανε πάντως δεκτή την πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας να υποδεχτούν τη Δευτέρα τα παιδιά αυτά που θα ξεκινήσουν το σχολείο.

πηγή ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL