Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μ. Τζούφη: Οι ξενοφοβικές δηλώσεις της ΔΑΚΕ (ΕΛΜΕ Λέσβου) δεν θα σταματήσουν την ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Οι ξενοφοβικές δηλώσεις της ΔΑΚΕ (ΕΛΜΕ Λέσβου) δεν θα σταματήσουν την ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων

«Ο σάλος που έχει ξεσηκώσει η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» έγινε προκειμένου να μην προχωρήσουν και να μην επεκταθούν οι τάξεις υποδοχής και εκπαίδευσης των προσφύγων», δήλωσε Στο Κόκκινο η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη και στον Κώστα Αλατζά εξήγησε ότι μέσω αυτών των ξενοφοβικών αντανακλαστικών επιχειρείται να ανασταλούν οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για ενσωμάτωση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, σύμφωνα με την οποία θεωρείται δόκιμος ο όρος «λαθρομετανάστης», η κ. Τζούφη - μεταξύ άλλων - τόνισε ότι «αυτές οι αντιλήψεις που εκφράζουν τα μέλη της ΔΑΚΕ, τα οποία πλειοψηφούν στην ΕΛΜΕ Λέσβου, δεν συνάδουν ούτε στον ρόλο ούτε στο λειτούργημα τους». «Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, καθώς τέτοιοι όροι δεν χωρούν στην εκπαιδευτική κοινότητα», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «οι απόψεις των μελών της ΔΑΚΕ δεν εκπροσωπούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι μέλος της ΔΑΚΕ διαφωνεί με τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε επίσης στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των προσφύγων, λέγοντας ότι διαπιστώθηκε συναντίληψη για το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των προσφύγων.

Η κα Τζούφη αναφερόμενη στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταζόμενα μαθήματα στις τάξεις του Λυκείου, είπε ότι είναι κοινός τόπος ότι το λύκειο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε διαρκές εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές. Η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων αποτελούσε πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας, προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα τη γνώση για τα μαθήματα που θα εξετάζονται και παράλληλα να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνιο για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν πιο παραγωγικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL