Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση εκπέμπει στο κανάλι της Βουλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση εκπέμπει στο κανάλι της Βουλής

Με στόχο την ανάδειξη της μαθητικής δημιουργίας των παιδιών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το κανάλι της Βουλής δημιουργεί ειδική ζώνη εκπομπών κάθε Σάββατο 5 - 6 το απόγευμα, αρχής γενομένης από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση του συμφώνου συνεργασίας που υπογράφηκε το 2017 μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, ενός καινοτόμου φορεά που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ιδρύθηκε το 1977 με στόχο να δρα υποστηρικτικά στο εκπαιδευτικό έργο μέσω της παραγωγής και προβολής τηλεοπτικών προγραμμάτων, με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ίδιων των μαθητών.

Ποικίλες θεματικές

Στην ειδικά διαμορφωμένη ζώνη θα παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Κάθε εκπομπή (σε μορφή ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation κ.ά.) θα έχει μια διαφορετική θεματική. Διατροφή, ανακύκλωση, πολιτισμός, οδική ασφάλεια, ισότητα, προσφυγική κρίση, ειδική αγωγή, σχολικός εκφοβισμός είναι μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι μαθητές. Είναι, μάλιστα, μια καλή ευκαιρία για το τηλεοπτικό κοινό να ενημερωθεί για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των σχολείων, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που απασχολούν τα παιδιά σήμερα.

Στην πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο (6.10), οι μαθητές "ακολουθούν" τη γραμμή παραγωγής προϊόντων (κρασί, σαπούνι κ.ά), ενώ στη δεύτερη (13.10) παρουσιάζουν γεύσεις και συνταγές από την ελληνική παράδοση.

Οι δημιουργίες των μαθητών προέρχονται από διαγωνισμούς του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του υπουργείου Παιδείας, πολλοί από τους οποίους έχουν συνδιοργανωθεί με φορείς όπως οι Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, British Council, «SciCo» (Science Communication), Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο - Σπίτι της Κύπρου κ.ά.

Οι σχολικές κοινότητες θα ενημερώνονται για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα από τους δικτυακούς τόπους της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.edutv.gr/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL