Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Προχωρά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προχωρά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μπορεί η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας να τάσσεται υπέρ ενός νέου εγχειρήματος στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα επιτευχθεί με τις ενοποιήσεις ιδρυμάτων, παρ' όλα αυτά εμφανίστηκε κάθετη αναφορικά με τη συγκρότηση του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα με τους όρους συγχώνευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Ήδη πριν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, ζήτησε με οριακή πλειοψηφία την απόσυρση του νομοσχεδίου (14 υπέρ, 12 κατά, ένα λευκό), απόφαση με την οποία φαίνεται να διαφωνούν οι ακαδημαϊκοί των Τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις η στάση του Πρύτανη Ξενοφώντα Σπηλιώτη, ο οποίος -όπως καταγγέλλεται- αποφάσισε να συγκαλέσει Σύγκλητο χωρίς να ερωτηθούν τα Τμήματα, ενώ όσα ρωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της ενοποίησης (!).

Ερωτηθείς για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Παιδείας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παντελής Κυπριανός επισήμανε στην “Α” ότι στόχος της διαβούλευσης είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και να υπάρξουν βελτιώσεις, όπου κριθεί απαραίτητο. “Το νομοσχέδιο προχωρά κανονικά. Η διαβούλευση συνεχίζεται έως τις 8 Οκτωβρίου, τόσο με τους ακαδημαϊκούς όσο και με τους τοπικούς φορείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL