Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς για την υπόθεση Μπουλούτα / ΟΙΕΛΕ: Πολιτικά υποκινούμενη η ανακοίνωση των σχολαρχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς για την υπόθεση Μπουλούτα / ΟΙΕΛΕ: Πολιτικά υποκινούμενη η ανακοίνωση των σχολαρχών

Τις προνομιακές σχέσεις του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στηλιτεύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) ως απάντηση στην ανακοίνωση του συνδέσμου, ο οποίος χαρακτηρίζει “fake news” και "εύπεπτο παραμύθι" τα περί εκδικητικής απόλυσης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα από το σχολείο που φοιτούσε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού το 2012.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η σχετική ανακοίνωση δεν είχε ανέβει στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, παρά μόνο στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα "The President", η οποία σχετίζεται με τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη. Γεγονός που οδήγησε την ΟΙΕΛΕ να παρατηρήσει ότι "της δημιουργεί εντύπωση η ομοιότητα στο ύφος γραφής του άρθρου Μουρούτη, της δήλωσης Σαμαρά και της εν λόγω ανακοίνωσης του ΣΙΣ". Διερωτάται δε "αν αυτά τα τρία κείμενα έχουν τον ίδιο συγγραφέα...". Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση της καθηγήτριας -η οποία μονόγραψε την κόλλα του γιου του Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος επιχείρησε να αντιγράψει σε εξετάσεις- αναβίωσε έπειτα από σχετικό άρθρο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού. "Είναι φανερό για ποιο λόγο έσπευσαν οι σχολάρχες να υπερασπιστούν τον κ. Σαμαρά. Ονειρεύονται, όπως και αυτός, την επιστροφή σε καθεστώς ζούγκλας και εργασιακού μεσαίωνα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Διψούν για νέες ανθρωποθυσίες εκπαιδευτικών, για νέες περιπτώσεις 'Φώφης Μπουλούτα'" αναφέρει η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Στον απόηχο των καταγγελιών του προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κουρουτού για την υπόθεση, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων μιλά για μια θλιβερή ιστορία μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας σε βάρος ανήλικου παιδιού και κατηγορεί την κυβέρνηση για συναλλαγή με συνδικαλιστές ως αντάλλαγμα των επικοινωνιακών τους υπηρεσιών.

“Ο σύνδεσμος που σιωπά ή ενθαρρύνει πράξεις όπως απολύσεις εγκύων, εκδικητικές εκδιώξεις εκπαιδευτικών επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν την εφαρμογή της νομιμότητας στα σχολεία τους, ο σύνδεσμος που έχει υψηλόβαθμα μέλη τα οποία κρατούν απλήρωτους έως και ένα έτος τους εκπαιδευτικούς, ο σύνδεσμος που σήμερα συμμετέχει στο μικροκομματικό πανηγύρι σπίλωσης μιας νεκρής θα έπρεπε να κρατά αιδήμονα σιγή” αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, υποστηρίζοντας πως οι “απολύτως προνομιούχοι από ρουσφέτια και συντεχνιακές διευθετήσεις είναι αυτοί και όχι ο απλός ιδιωτικός εκπαιδευτικός που διεκδικεί να στέκεται με αξιοπρέπεια”.

Συνάντηση Γαβρόγλου - ΟΙΕΛΕ τη Δευτέρα

Στον απόηχο των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθούν αναλυτικά όλες οι πτυχές του ζητήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL