Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ο Δήμος Ρεθύμνου αναζητά στέγη... για εκπαιδευτικούς και φοιτητές που αναμένονται στην πόλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Δήμος Ρεθύμνου αναζητά στέγη... για εκπαιδευτικούς και φοιτητές που αναμένονται στην πόλη

Επανέρχεται η ανησυχία των εκπαιδευτικών εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της προσπάθειας ανεύρεσης στέγης. Για το λόγο αυτό αλλά και με βάση την αναμενόμενη άφιξη νέων εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Ρέθυμνο, ο δήμος Ρεθύμνης και το τμήμα παιδείας του, απευθύνθηκε προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ρέθυμνο και τους περιαστικούς οικισμούς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα στέγης, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών και φοιτητών και αποφυγής της ταλαιπωρίας που υπέστησαν στο παρελθόν αναζητώντας στέγη.

Το ενδιαφέρον του δήμου έχει διαφανεί από το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-2018, με βάση και σχετική πρόταση του Δημάρχου Ρεθύμνης ώστε να αποσταλεί επιστολή προς το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων για την προσφορά, σε λογικές τιμές, δωματίων προς ενοικίαση από εκπαιδευτικούς. Αρκετοί ιδιοκτήτες μάλιστα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά, δίδοντας στοιχεία, τα οποία προώθησε στην ΕΛΜΕΡ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης.

Συνεργασία με το τμήμα φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σύμφωνα με το δήμο, φέτος υιοθετήθηκε εκ νέου η συγκεκριμένη διαδικασία, εμπλουτισμένη από τη συνεργασία με τμήμα φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από πρόταση του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Κωσταντίνου Σπανουδάκη.

Ήδη έχει σταλεί επιστολή προς το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και ο δήμος αναμένει τις προσφορές τους τις οποίες θα προωθήσει προς το τμήμα φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου Κρήτης, στην ΕΛΜΕΡ και στο Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης για να τις αξιολογήσουν και να τις αξιοποιήσουν. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί και Φοιτητές, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες των παραπάνω φορέων και συλλόγων να ενημερώνονται για τις προσφορές και να έρχονται σε επικοινωνία απ' ευθείας με τους ιδιοκτήτες.

«Παρακαλούμε θερμά και τους ιδιοκτήτες μεμονωμένων διαμερισμάτων στην πόλη και στους περιαστικούς οικισμούς, οι οποίοι είτε διατηρούν κλειστά τα διαμερίσματά τους, είτε τα ενοικιάζουν με βραχυχρόνιες μισθώσεις, να αποστείλουν τις προσφορές τους και τα στοιχεία τους ταυτόχρονα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

α) [email protected] και

β) [email protected] για περαιτέρω προώθηση και για άμεση επικοινωνία των ενδιαφερομένων μαζί τους. Η περίοδος ενοικίασης παρακαλούμε να είναι από την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς έως 30/6/2019. Καλούμε τους συμπολίτες που έχουν διαθέσιμα δωμάτια να σεβαστούν τον προτεινόμενο χρόνο ενοικίασης και να τα διαθέσουν στους εκπαιδευτικούς και φοιτητές μας, στηρίζοντας εμπράκτως τη λειτουργία του πανεπιστημίου και των Εκπ/κών Μονάδων του Δήμου μας», επισημαίνει το τμήμα παιδείας του δήμου το οποίο ζητάει από όλους να συνεισφέρουν στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Τονίζει μάλιστα ότι, η αδυναμία εξεύρεσης στέγης αποστερεί από τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και από το πανεπιστήμιό μας τους φοιτητές του οι οποίοι αδυνατούν υπό αυτές τι συνθήκες να παραμείνουν στο Ρέθυμνο για τις σπουδές τους. Οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε στην πράξη το ενδιαφέρον μας και να αποδείξουμε ότι πράγματι νοιαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και του πανεπιστημίου, στο Ρέθυμνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL