Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ / Πανελλαδικές: Για καλά προετοιμασμένους η Φυσική, μέτριας δυσκολίας η Ιστορία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ / Πανελλαδικές: Για καλά προετοιμασμένους η Φυσική, μέτριας δυσκολίας η Ιστορία

Στην Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματισμένο Περιβάλλον εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. “Τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού ήταν σαφή, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αιχμή το Δ4 που απευθυνόταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και ήταν εξαιρετικά σύνθετο” επισημαίνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σημειώνοντας πως τα θέματα ήταν συνολικά δυσκολότερα από τα περσινά.

Για την Ιστορία, τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας σύμφωνα με τη φιλόλογο Αρετή Σολδάτου από το “Φροντιστήριο Φιλολογικών Μαθημάτων”. Όπως εξηγεί, “οι ασκήσεις στο α' μέρος προέρχονταν από όλη την εξεταζόμενη ύλη και με λίγη προσοχή οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να πετύχουν υψηλή βαθμολογία. Στο β' μέρος, αν και τα παραθέματα ήταν αρκετά, ωστόσο μοιράζονταν σε υποερωτήματα και βοηθούσαν τους μαθητές να συνδυάσουν τις γνώσεις τους με τις παρεχόμενες πληροφορίες και να απαντήσουν τεκμηριωμένα και εντός χρόνου".

Βατά και ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι ήταν τα θέματα στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. “Υπήρχαν δυο - τρία σημεία στα οποία οι μαθητές έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή” επισημαίνει ο Γρηγόρης Μπαξεβανίδης, καθηγητής Πληροφορικής από το φροντιστήριο “Ορόσημο Πειραιά”, με αιχμή το ερώτημα Γ4, καθώς μπορεί να υπήρξε δυσκολία ως προς την ερμηνεία του ζητούμενου. Σε γενικές γραμμές, όπως προσθέτει, τα θέματα ήταν μικρότερης έκτασης και οι υποψήφιοι που είχαν δουλέψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πετύχουν υψηλή βαθμολογία.

Οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή, με τα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, και ολοκληρώνονται την Τρίτη, 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας. Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας: Ανατομία - Φυσιολογία ΙΙ/ Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2/ Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης/ Ιστορία των Τεχνών - Έργα και Δημιουργοί και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL