Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ρατσιστική επίθεση σε σχολείο στα Χανιά όπου διδάσκεται η αλβανική γλώσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρατσιστική επίθεση σε σχολείο στα Χανιά όπου διδάσκεται η αλβανική γλώσσα

Στόχος αγνώστων έγινε το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά. Στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκεται η αλβανική γλώσσα, σε παιδιά 2ης και 3ης γενιάς μεταναστών, ενώ είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από μειοψηφία μαθητών και γονέων.

"Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, στο οποίο διδάσκονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών, αποτελούν μια ξεκάθαρα ρατσιστική και φασιστική ενέργεια. Η απομόνωση όσων επιχειρούν να σπείρουν φυλετικό μίσος στον νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης να υψώσουν ένα τείχος που θα βάλει στο περιθώριο όσους επιδιώκουν την παρεμπόδιση της ομαλής ένταξης των συγκεκριμένων παιδιών στα σχολεία.", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του μετά το περιστατικό.

Όπως καταγράφεται στις φωτογραφίες, οι άγνωστοι εισέβαλαν στο σχολείο, σπάζοντας και καταστρέφοντας αντικείμενα και εξοπλισμό. Η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τις αρχές, με την αστυνομία να φτάνει στο σημείο για να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ζημιών.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν οι δράστες έκλεψαν υλικό από το σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL