Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Παντή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Παντή

Οκτώβρης 2016 και ο Γιάννης Παντής «παίρνει θέση» στο πλευρό των δασκάλων σχολείου της Αθήνας λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα. Μαζί κρατούν ανοιχτή την πύλη του σχολείου τη στιγμή που ομάδα ακροδεξιών επιχειρεί να την κλειδώσει για να μείνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά του πολέμου. Αυτός ήταν ο Γιάννης Παντής: Ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας πολιτικός που έδωσε νικηφόρες μάχες για ένα ποιοτικό σχολείο που πρεσβεύει την ισότητα, ένας πολίτης που αγωνιζόταν για το δίκαιο σε κάθε ευκαιρία

Οκτώβρης 2016 και ο Γιάννης Παντής «παίρνει θέση» στο πλευρό των δασκάλων σχολείου της Αθήνας λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα. Μαζί κρατούν ανοιχτή την πύλη του σχολείου τη στιγμή που ομάδα ακροδεξιών επιχειρεί να την κλειδώσει για να μείνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά του πολέμου. Αυτός ήταν ο Γιάννης Παντής: Ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας πολιτικός που έδωσε νικηφόρες μάχες για ένα ποιοτικό σχολείο που πρεσβεύει την ισότητα, ένας πολίτης που αγωνιζόταν για το δίκαιο σε κάθε ευκαιρία.

Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην ομώνυμη κοινότητα της Ζακύνθου, θα τελεστεί σήμερα, στις 3.30 μ.μ. η νεκρώσιμος ακολουθία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη. Συγκινητικά μηνύματα για το ήθος, τις παρακαταθήκες και το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε εξακολουθούν να δημοσιεύονται από συντρόφους και συναδέλφους του. Αντί στεφάνου, η οικογένεια του Γιάννη Παντή ζητά τα χρήματα να κατατίθενται υπέρ τριών οργανώσεων.

Ν. Βούτσης: Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις

«Ως επιστήμονα, ακαδημαϊκό και άνθρωπο τον χαρακτήριζαν το ήθος και το πάθος του για την εκπαίδευση και τις καινοτόμες οικολογικές δράσεις, καθώς και η αποτελεσματικότητά του σε ό,τι αναλάμβανε» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τον Γιάννη Παντή, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλειά του. «Δεν είναι τυχαίο ότι ως γενικός γραμματέας αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, αλλά και την οργάνωση και λειτουργία των δομών εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων» πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης.

Πρυτανεία ΑΠΘ: Ακούραστος δάσκαλος και ερευνητής

«Ο Γιάννης Παντής φοίτησε στο Αριστοτέλειο και το υπηρέτησε με πάθος από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, φτάνοντας στην υψηλότατη διοικητική θέση του αντιπρύτανη. Υπήρξε συνεπής και ακούραστος δάσκαλος και ερευνητής» τονίζει η πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο δικό της συλλυπητήριο μήνυμα. «Η προσφορά του στην κοινωνία επεκτάθηκε πέρα από τον ακαδημαϊκό χώρο, με την πολιτική του δράση και με την ανάληψη θέσεων ευθύνης σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς, με αποκορύφωμα τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας» προσθέτει και δηλώνει ότι τιμά το έργο και την προσφορά του και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ στην οικογένεια και τους φίλους του.

ΠΕΒ: Καλό ταξίδι, συνάδελφε και φίλε

«Για πολλούς από εμάς υπήρξε συμφοιτητής, καθηγητής, συνεργάτης, συνάδελφος, φίλος. Ένας Άνθρωπος, αγαπητός και προσιτός σε όλους» αναφέρει στο συγκινητικό της μήνυμα η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και συνεχίζει:

«Για όλους μας ήταν ο πρωτοπόρος της οικολογίας, ένας άξιος, υπεύθυνος, εργατικός, έντιμος μαχητής και εμπνευστής πολλών αλλαγών στο πανεπιστήμιο και στην κοινωνία, τα οποία θέλησε να υπηρετήσει με γνώμονα πάντα την πίστη του στη συλλογική δράση.

Με το ίδιο ακατάβλητο πείσμα και πάθος που τον χαρακτήριζε σε κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβε υπηρέτησε και τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΕΘ, από την οποία και αποχώρησε μάχιμος έως την τελευταία στιγμή. Φεύγει νέος, αφήνοντας τους νεότερους συναδέλφους βιολόγους να συνεχίσουν τις μάχες του αντλώντας έμπνευση από τη δική του στάση ζωής».

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, μέλος της οποίας αποτελούσε ο Γιάννης Παντής, εκφράζει «τη βαθιά της θλίψη για την απώλειά του και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» και καταλήγει με μια ευχή: «Καλό ταξίδι, συνάδελφε και φίλε Γιάννη».

Ανακοίνωση της οικογένειας

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Γιάννη Παντή γνωστοποιεί ότι επιθυμία της είναι, αντί στεφάνου, τα χρήματα να κατατίθενται υπέρ α) της WWF Hellas (EUROBANK GR6102601010000590100114688), β) του Πλατύφορος - Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγή Πολιτισμού (ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR4601720910005091024997590) ή γ) υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ούγος Φώσκολος (ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR7601724520005452059850675).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL