Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Σας καλωσορίζουμε στο 1ο Αντιρατσιστικό Παιδικό Φεστιβάλ που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2017, από τις 5 μ.μ. έως τις 12 μ.μ., στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο πέρασμα λαών, στο χθες και στο σήμερα.

Συντονίζεται από τα μέλη τη συλλογικότητας εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) και τη γενική επιμέλεια την έχει η εικαστικός - εκπαιδευτικός και συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Σχιστού Ελένη Καραγιάννη.

Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την αντιδήμαρχο Για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων Μαρία Ηλιοπούλου και τον αντιδήμαρχο Μεταναστών Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριο Παπαγιαννάκη.

Η δράση υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Συμμετέχουν οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτέχνες, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων καθώς και δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://artschoolfestival.blogspot.gr/

Το Φεστιβάλ έχει τους παρακάτω στόχους:

Να δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να βγει «έξω» από τα όρια του σχολικού κτηρίου και να αλληλεπιδράσει με την κοινότητα και η κοινότητα μαζί τους.

Να αποκτήσουν ορατότητα όλες εκείνες οι καλές πρακτικές που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτα και τα ιδιωτικά σχολεία σε αυτήν τη δράση, αλλά τονίζουμε το δημόσιο επειδή αυτό φέρει ένα αρνητικό στερεότυπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα.

Να γεφυρώσει πολιτισμικές διαφορές και να φέρει κοντά όλους τους λαούς και τις κοινότητες που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν σε αυτήν τη χώρα.

Να συστήσει εκείνες τις ομάδες (οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες κ.ά.) που ήδη βρίσκονται κοντά στο ελληνικό σχολείο και αλληλεπιδρούν με τα μέλη του γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων ή προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (π.χ. κέντρα φιλοξενίας προσφύγων).

Να μας παρουσιάσει είδη τέχνης με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος.

Να διασκεδάσουμε και να κάνουμε καινούργιους φίλους.

Αυτό το 1ο Φεστιβάλ που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου έχουμε στόχο να λειτουργήσει ως κάλεσμα για να οργανωθούν και άλλα τέτοια φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

(Θα ακολουθήσουν οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωσή του).

Πάμε λοιπόν!

«Μια Αγκαλιά να αλλάξουμε τον κόσμο!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL