Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Χωρίς τέλος το θράσος της ΠΟΕΔΗΝ για τα παράτυπα πτυχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς τέλος το θράσος της ΠΟΕΔΗΝ για τα παράτυπα πτυχία

Στα δικαστήρια καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας “αήθη και αισχρά ψέματα κατά του προέδρου” της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία από πλευράς του προέδρου των εκπαιδευτικών της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού.

“Η ΟΙΕΛΕ αμφισβητεί νόμιμους τίτλους σπουδών 5.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία που χορηγούσαν λειτουργοί δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης”, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας τους εκπαιδευτικούς ότι “έβαζαν τους βαθμούς και υπέγραψαν τα εν λόγω πτυχία”. Αποσιωπά, ωστόσο, τις πιέσεις που δέχονται οι εκπαιδευτικοί από συγκεκριμένους σχολάρχες, όταν μάλιστα τα συμφέροντα των τελευταίων συνδέονται στενά με εκείνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, περί τους 2.500 διορισμένους σήμερα, κυρίως στον χώρο της υγείας, έχουν λάβει απολυτήρια παράτυπα από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, γι’ αυτό και σήμερα αντιδρούν.

Όπως είχε αποκαλύψει η ΟΙΕΛΕ την περασμένη εβδομάδα "από το 2005 διορίζονται σε δημόσια νοσοκομεία κάτοχοι παράτυπων τίτλων σπουδών". Πρόκειται για σκάνδαλο παράκαμψης του ΑΣΕΠ στην πράξη, με ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, “ο ένας από τους ιδιοκτήτες των ‘αμαρτωλών’ ΤΕΕ που μοίραζαν με γενναίο αντίτιμο παράνομους τίτλους ήταν υποψήφιος βουλευτής μεγάλου κόμματος. Πολλά από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή της κρατικής μηχανής που υπέθαλψαν το σκάνδαλο ανήκαν κι αυτά στον ίδιο κομματικό χώρο από τον οποίο προέρχεται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ”, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγέλλει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις για τους αποφοίτους των 17 ΤΕΕ -των οποίων οι άδειες έχουν αφαιρεθεί προ δεκαετίας- από το 2008 και πίσω.

“Με την διενέργεια του διαγωνισμού επικύρωσης των πτυχίων, αμφισβητείται ο βαθμός και ως εκ τούτου και η πρόσληψή τους. Μάλιστα από τους ίδιους τους πτυχιούχους εργαζόμενους των νοσοκομείων, αφού ο βαθμός ήταν το βασικό κριτήριο επιλογής”, αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL