Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΟΙΕΛΕ: Παράνομα τα Κέντρα Μελέτης Δημοτικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙΕΛΕ: Παράνομα τα Κέντρα Μελέτης Δημοτικού

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ζητάει η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για το ζήτημα των Κέντρων Μελέτης για μαθητές Δημοτικού που λειτουργούν μέσα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών. Ο νόμος απαγορεύει τη λειτουργία τους, ωστόσο δεν προβλέπεται καμία θεσμική ενέργεια για τις περιπτώσεις που αυτά όντως λειτουργούν.

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει προς τον Δ. Μπαξεβανάκη το παράδειγμα Κέντρου Μελέτης στην περιοχή της Καισαριανής “που παρέχει παράνομα φροντιστηριακά πακέτα σε μαθητές δημοτικού, λειτουργεί ακόμη και σε ημέρες αργιών και προσφέρει, άγνωστο με τι εγγυήσεις οδηγών και οχημάτων, δωρεάν μετακίνηση από τα σχολεία των μαθητών στο Κέντρο αυτό”.
Δείτε εδώ την ιστοσελίδα του
http://www.diavazoumemazi.gr/

Η ομοσπονδία ζητά έτσι την παρέμβαση της πολιτείας για τα παράνομα φροντιστηριακά μαθήματα, τον έλεγχο των κτηρίων, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους, τα προσόντα και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών, την φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία. Κατά τις πληροφορίες της “Α” ήδη έχει σταλεί εδώ και ένα μήνα στις αντίστοιχες ενώσεις και ομοσπονδίες -όπως και στην ΟΙΕΛΕ- ερώτημα του υπουργείου Παιδείας για τα Κέντρα Μελέτης και τη θεσμική πρόβλεψη κυρώσεων σε περίπτωση λειτουργίας τους.

Χθες, πάντως, η ΟΙΕΛΕ εγκαλούσε “το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ που υπέκυψε στις ισχυρές εργοδοτικές πιέσεις (άγνωστο με ποιου την εντολή) και χαρίζει τα Κέντρα αυτά στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών”. Η ομοσπονδία, που συμμετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, προτείνει “την ψήφιση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τα Κέντρα που παρέχουν αμιγώς υπηρεσίες φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης (η Ομοσπονδία αντιτίθεται πλήρως στη λειτουργία φροντιστηρίων για παιδιά δημοτικού)”.

"Δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΟΠΠΕΠ να ζητάει υπεύθυνες δηλώσεις για τα Κέντρα Μελέτης για παιδιά δημοτικού", διευκρίνιζαν στο μεταξύ στην "Α" αρμόδιοι παράγοντες του οργανισμού, αλλά και του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την καταγγελία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).  Δύο μήνες πριν το ΔΣ του οργανισμού είχε λάβει απόφαση να ζητάει υπεύθυνες δηλώσεις από τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών για το αν λειτουργού Κέντρα Μελέτης, ώστε να τα αδειοδοτεί ή μη αναλόγως. Ένα μήνα μετά ανακάλεσε, με το σκεπτικό ότι δεν προβλέπεται στις αρμοδιότητές του το αίτημα περί υπεύθυνων δηλώσεων. Κατά τις πληροφορίες, πάντως, υπάρχει όντως η επεξεργασία ο ΕΟΠΠΕΠ να αναλάβει την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL