Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πανελλαδικές εξετάσεις: Θέματα για καλά διαβασμένους στα Μαθηματικά και την Ιστορία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές εξετάσεις: Θέματα για καλά διαβασμένους στα Μαθηματικά και την Ιστορία

Με την εξέταση των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας, μαθημάτων γενικής Παιδείας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν «σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά» και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των προηγούμενων τάξεων.

Παράλληλα, η ΕΜΕ εκτιμά, ότι ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές, «δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων», παρόλο που σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το μάθημα της Ιστορίας, τα θέματα απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, που είχαν αφομοιώσει καλά την ύλη και απαιτούσαν συνθετική σκέψη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η επόμενη φάση των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

 Επίσης, από αύριο Τρίτη, 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL