Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης / Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Παρελκυστική τακτική σε 205 σελίδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης / Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Παρελκυστική τακτική σε 205 σελίδες

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δέχτηκαν στα κινήτά τους ένα μήνυμα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης Θανάσης Καραμπίνης τους καλούσε σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα το πρωί με θέμα τα προβλήματα του ιδρύματος. Ήταν η ίδια Παρασκευή που είχε "κυκλοφορήσει" η πληροφορία ότι ο ίδιος θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό έπειτα από απόφαση του υπουργού Παιδείας...

Μια σχετική δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου είχε βάλει "φωτιά στα τόπια". "Η κατάσταση στο Δημοκρίτειο έχει ξεπεράσει κάθε όριο" έλεγε ο υπουργός με αφορμή το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Θ. Καραμπίνη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν στη συνάντηση που είχε καλέσει ο πρύτανης. Όπως έλεγαν σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή -αφού είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση του κόμματος στη Βουλή-, "Εμείς δεν έχουμε τίποτε με το Δημοκριτείο. Απλώς θέσαμε κάποια ζητήματα στη Βουλή". "Υπάρχουν αρχές συγκεκριμένες που θα ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτά" σημείωναν.

"Πολιτικολογία" από τον πρύτανη

Παρουσία άλλων φορέων και προσώπων της Θράκης, ωστόσο, χθες ο πρύτανης έκανε μια μακρά παρουσίαση των πεπραγμένων της διοίκησης του και των δράσεών του. Στο τέλος, όμως, δεν άπεφυγε την "πολιτικολογία". Μάλιστα, προέβη σε καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φύλαξης του πανεπιστημίου (εκεί όπου έχουν γίνει, επί των δικών του ημερών, κλοπές σε φοιτητές).

Μάλιστα, για το φλέγον ζήτημα της σίτισης στο ΔΠΘ -για το οποίο προκύπτουν ευθύνες κατά το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ σε βάρος του- ο Θ. Καραμπίνης παρέθετε κείμενο που κατηγορούσε και πάλι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ "ότι θεωρεί την κλοπή από τα σούπερ μάρκετ αντισυμβατική πράξη".

"Χτυπήστε εμένα, αλλά μη χτυπάτε το Δημοκρίτειο" έλεγε χθες ο Θ. Καραμπίνης. Αλλά, όπως είναι γνωστό, κανείς δεν χτυπά το Δημοκρίτειο... Αντίθετα, ο ίδιος έτσι θέλει να το παρουσιάσει, όταν με εκατοντασέλιδη ανακοίνωσή του παρουσιάζει το πανεπιστήμιο ως απειλούμενο από κάποιον εχθρό και κάνει λόγο για εθνικό κίνδυνο. Όπως λένε και γνώστες των πραγμάτων. "Άλλο πράγμα το πανεπιστήμιο και άλλο τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση, και πώς τα πρόσωπα δίνουν ή δεν δίνουν αξία στη θέση που έχουν".

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

"Χτυπήστε εμένα, αλλά μη χτυπάτε το Δημοκρίτειο" έλεγε χθες ο Θ. Καραμπίνης. Αλλά, όπως είναι γνωστό, κανείς δεν χτυπά το Δημοκρίτειο... Αντίθετα, ο ίδιος έτσι θέλει να το παρουσιάσει, όταν με ανακοίνωσή του205 σελίδων παρουσιάζει το πανεπιστήμιο ως απειλούμενο από κάποιον εχθρό και κάνει λόγο για εθνικό κίνδυνο. Όπως λένε και γνώστες των πραγμάτων: "Άλλο πράγμα το πανεπιστήμιο και άλλο τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση, και πώς τα πρόσωπα δίνουν ή δεν δίνουν αξία στη θέση που έχουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τί έγιναν τα κονδύλια για τη στέγαση των φοιτητών;

Κ.Γαβρόγλου: Εκτός ελέγχου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο - Έρχονται κυρώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL