Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Δικάζεται στο αυτόφωρο 25χρονος φοιτητής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικάζεται στο αυτόφωρο 25χρονος φοιτητής

Δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή ασκήθηκε εις βάρος ενός 25χρονου φοιτητή Ψυχολογίας για την επίθεση κατά του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου, που έγινε την Τετάρτη. Είχαν γίνει άλλες δύο προσαγωγές, όμως οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο ώρες μετά. Παραμένουν ασύλληπτοι οι άλλοι νεαροί που συμμετείχαν στο περιστατικό εις βάρος του καθηγητή. Ο 25χρονος, που χτύπησε τον Άγγελο Συρίγο στο κεφάλι, παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγκλήτου του Παντείου, οι δράστες δεν είχαν σχέση με τον πανεπιστημιακό χώρο. Κατά τις δηλώσεις του Άγγ. Συρίγου, έκανε “μια φιλική και ευγενική παρατήρηση” σε κάποιον που εντός του Παντείου “έγραφε στον τοίχο”. “Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες. Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς παρενέβησαν φοιτητές και με προστάτεψαν, φοιτήτριες, οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό, όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν και μετά ήλθε κι άλλος κόσμος” τόνισε.

“Τους είπα για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιούν αφίσες κι ένας από αυτούς άρχισε να βάφει το παντελόνι μου με το σπρέι” συμπλήρωσε. “Το θέμα είναι ότι επιλέγουν βία σε έναν χώρο όπου η βία είναι από θέμα αρχής εκτός. Το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία” είπε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι έκανε έξι ράμματα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διακομίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL