Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Γαλάζιος εμφύλιος για τα "φαντάσματα" της Ν. Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλάζιος εμφύλιος για τα "φαντάσματα" της Ν. Κεραμέως

“Εμφύλιο” με τους καθηγητές της ΔΑΚΕ (παράταξη της Ν.Δ.) σε Λάρισα και Δράμα προκάλεσε ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Πειραιώς, που κάνει λόγο για “εκπαιδευτικούς - φαντάσματα”. Η επικεφαλής του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως πήγε να επιτεθεί στο υπουργείο, αλλά ως φαίνεται βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δικούς της εκπαιδευτικούς...

“Απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται”, δήλωσαν οι “γαλάζιοι” συνδικαλιστές, και καταδίκασαν “απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές και ανυπόστατες κατηγορίες”, και απαιτούν “οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των ‘εκπαιδευτικών - φαντάσματα’”.

Δηκτικό σχόλιο: "Έχουν γνώση της κατάστασης οι αρμόδιοι βουλευτές;"

“Άραγε οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;” διερωτώνται στις ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις, υπενθυμίζοντας: “Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν. Κεραμέως και οι συν αυτή βουλευτές (Γ. Ανδριανού, Μ. Αντωνίου και Χ. Κέλλας), κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη στόχευσης, όσον αφορά τις προσλήψεις, ανακοίνωσαν: “Άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει λάβει υπόψη τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μία ή δύο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”.

“Μόνο θυμηδία προκαλεί” ήταν το σχόλιο του ΥΠΠΕΘ, καλώντας τη Ν.Δ. να απολογηθεί “γιατί επί δικής τους διακυβέρνησης αποφάσισαν να απολύσουν 2.122 εκπαιδευτικούς και 1500 σχολικούς φύλακες”.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Να σταματήσετε να απαξιώνετε τους εκπαιδευτικούς

“Προτείνουμε να ενημερώνεστε για την εκπαιδευτική πραγματικότητα από άξιους και μάχιμους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν το κόμμα σας” ήταν η απάντηση των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Νέα Δημοκρατία. “Λόγω του κυβερνητικού παρελθόντος σας, απαιτούμε επιτέλους να σταματήσετε να απαξιώνετε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, ακόμα και στην εποχή της κρίσης στην οποία μας οδηγήσατε, εξακολουθούν να παλεύουν για το καλό των παιδιών μας” τόνισε το κόμμα της συγκυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL