Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Κ.Γαβρόγλου: Ανάγκη για ένα σχολείο ποιότητας, ισότητας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Γαβρόγλου: Ανάγκη για ένα σχολείο ποιότητας, ισότητας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού

Εδραιώνουμε όσα έγιναν, τα βελτιώνουμε και παίρνουμε νέες πρωτοβουλίες, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στις προγραμματικές δηλώσεις του. Εμμένοντας στην ανάγκη για ένα σχολείο "ποιότητας, ισότητας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού", επισήμανε πως όσες μεταρρυθμίσεις έγιναν και όσες θα ακολουθήσουν είναι στοίχημα να κουμπώσουν με μια νέα συνείδηση στην κοινωνία.

"Πρέπει να επανανοηματοδοτήσουμε την εκπαίδευση", δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι "το δημόσιο θα πάψει να είναι το ίδιο μέχρι τώρα". Ακόμη εξέφρασε τη στήριξή του στους εκπαιδευτικούς αναγγέλλοντας τη δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Για την υποχρεωτική εκπαίδευση επανέλαβε τους σχεδιασμούς που περιλαμβάνονται στο Τριετές Σχέδιο για την Παιδεία, ενώ για τις πανελλαδικές ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο οι εισακτέοι της Α' Λυκείου το 2017-18 θα γνωρίζουν πώς θα πορευθούν στις δύο τελευταίες τάξεις και στην εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Λειτουργικό στα τέλη Ιανουαρίου θα είναι το νεοσύστατο ίδρυμα ΕΛΙΔΕΚ, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας  Κώστας Φωτάκης.

Η πρώτη προκήρυξη προσέλκυσε πάνω από 2.000 αιτήσεις, τόνισε και προανήγγειλε συχνές τέτοιες προκηρύξεις. "Το ΕΛΙΔΕΚ θα συνεισφέρει στην καλλιέργεια μιας νέας επιστημονικής κουλτούρας", συνέχισε.

Μάλιστα προανήγγειλε επιτάχυνση των προκηρύξεων του ΕΣΠΑ για την εφαρμοσμένη έρευνα, που συνολικά θα αποφέρει 1,2 δισ. ευρώ. Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο Ταμείο Καινοτομίας που συστήνεται για την παροχή κεφαλαίων σποράς και συμμετοχών σε ερευνητικά έργα με καινοτόμο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL