Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκη για τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

6,70 ευρώ το κατώτατο νόμιμο ωρομίσθιο

"Ανάσα" για τους 55.000 εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ την "τελευταία πράξη" του Γ. Κατρούγκαλου, πρώην υπουργού Εργασίας. Με εγκύκλιο που υπέγραψε τη Δευτέρα καθιερώνεται το κατώτατο νόμιμο ωρομίσθιο στα 6,70 ευρώ και το πλήρες ωράριο στις 21 διδακτικές ώρες (45 λεπτά ανά ώρα), που με τη σειρά τους κατοχυρώνουν 25 ένσημα. Υπενθυμίζεται ότι το ωρομίσθο είχε φτάσει έως τα 3 ευρώ, ενώ τα ωράρια είχαν απελευθερωθεί πλήρως.

Η ίδια εγκύκλιος διευκρινίζει ότι για κάθε ώρα υπερωρίας οι εργαζόμενοι δικαιούνται το ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η καθιέρωση των ημερών διακοπών και αργίας, προκειμένου να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί πότε υποχρεούνται να δουλέψουν και πότε όχι. Η εγκύκλιος ήρθε σε συνέχεια του νόμου για την επαναφορά της νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ημέρες διακοπών

1. Χριστουγέννων, από 24.12 έως και 7.1.

2. Πάσχα, από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

Ημέρες αργίας

1. Όλες οι Κυριακές.

2. Αγ. Πνεύματος και Τριών Ιεραρχών.

3. 28.10 και 25.3.

4. 17.11.

5. Καθαρά Δευτέρα.

6. 1.5.

7. Ημέρες της εκάστοτες τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής.

8. Γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

 

Μαζεύει ό,τι μπορεί η ΟΕΦΕ για να "αποδείξει" 5.000 υποτροφίες

Έκθετη παραμένει, στο μεταξύ, η ΟΕΦΕ για το θέμα των δήθεν 5.000 υποτροφιών σε μαθητές Α' και Β' Λυκείου στο πλαίσιο του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Μετά την αναφορά που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στον εισαγγελέα, μαζί με στοιχεία που δείχνουν ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δόθηκαν 1.000 υποτροφίες, στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν και οι εκπρόσωποι του οργανισμού “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Η ΟΕΦΕ αρνείται, πάντως, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Αντίθετα, κατά τις πληροφορίες, προσπαθεί να καταγράψει ό,τι υποτροφίες δίνουν τα φροντιστήρια - μέλη της (πέραν της δράσης που προέβαλε ο ΣΚΑΪ) για να συγκεντρώσει τον αριθμό των 5.000.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωτική Κίνηση Φροντιστών χαρακτηρίζει “ασαφείς και γενικόλογες” τις απαντήσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, καλώντας μάλιστα τους προέδρους των συλλόγων φροντιστών “να μη στείλουν τη δεδομένη περίοδο τα στοιχεία που ζητούνται (σ.σ.: για το σύνολο των υποτροφιών), γιατί το μόνο που θα συμβεί είναι να συνεχιστεί η σύγχυση γύρω από το θέμα”.

Μ.ΚΩ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις