Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
"Πρώτο κουδούνι" για τους μαθητές από τον καταυλισμό της Ριτσώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρώτο κουδούνι" για τους μαθητές από τον καταυλισμό της Ριτσώνας

Μαθητές από έναν ακόμη καταυλισμό, της Ριτσώνας στην Εύβοια, μπήκαν χθες στις τάξεις υποδοχής, ενώ την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται να ξεκινήσει η ένταξη στα σχολεία των παιδιών από τον καταυλισμό του Ελαιώνα Γ΄. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα 15 ημερών στόχος είναι ακόμη 12 καταυλισμοί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο μεταξύ, ήδη λειτουργούν δεκάδες τάξεις υποδοχής σε πρωινές ώρες, για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα. Χθες πραγματοποιήθηκαν και 424 προσλήψεις για τα πρωινά τμήματα υποδοχής - ΖΕΠ. Υπολογίζεται ότι θα γίνουν ακόμη 350 προσλήψεις αναπληρωτών για τις τάξεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), που θα καλύψουν ανάγκες και στα απογευματινά τμήματα υποδοχής (για τα οποία έως τώρα έχουν γίνει 70 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων).

Μια ελιά για το "πρώτο κουδούνι"

Με μια μικρή γιορτή υποδέχθηκαν χθες τους συμμαθητές τους από τον καταυλισμό της Ριτσώνας μαθητές, γονείς και δάσκαλοι στο Δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας. Η έναρξη της κοινής σχολικής τους χρονιάς σηματοδοτήθηκε από το φύτεμα μιας μικρής ελιάς. Συνολικά 90 μαθητές μπήκαν σε ένα Δημοτικό σχολείο και ένα Γυμνάσιο στη Χαλκίδα, αλλά και στο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο στο Βαθύ Αυλίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και αιτήματα για συμμετοχή στις τάξεις υποδοχής 10 μαθητών που διαμένουν σε διαμερίσματα της Χαλκίδας.

Στο Δημοτικό σχολείο Παραλίας Αυλίδος, που επίσης αναμενόταν να ανοίξει τις πόρτες του χθες σε 15 νέους μαθητές, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι εξωσχολικοί παράγοντες, προκειμένου να αποτρέψουν την λειτουργία των τάξεων υποδοχής. Ωστόσο, οι μαθητές που προορίζονταν για εκεί δεν αποβιβάστηκαν και συνέχισαν για το Δημοτικό σχολείο που λειτούργησε στη Χαλκίδα, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής.

Σύλλογοι Γονέων Κηφισιάς: Έτσι τιμάμε τη γειτονιά μας, τους παππούδες μας, την Ιστορία μας

Θερμά υποδέχονται, στο μεταξύ, τα μικρά προσφυγόπουλα και οι Σύλλογοι Γονέων της Κηφισιάς, θυμίζοντας πως “στον Δήμο Κηφισιάς, το 1ο Δημοτικό σχολείο της Ν. Ερυθραίας και το 1ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του '30 για να μορφώσουν προσφυγόπουλα που ξέφυγαν από τη φρίκη της Μικρασιατικής καταστροφής. Γι’ αυτό εμείς έχουμε έναν παραπάνω λόγο να παλέψουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα των σημερινών προσφυγόπουλων”. “Γιατί έτσι τιμάμε τη γειτονιά μας, τους παππούδες μας, την Ιστορία μας” τόνισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL