Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Eγκαίνια του 2ου Δημοτικού, του 2ου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Πεντέλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eγκαίνια του 2ου Δημοτικού, του 2ου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Πεντέλης

Καινούργιες κτηριακές υποδομές που θα φιλοξενήσουν σχολεία σε όλη τη χώρα, αλλά και υποδομές για το ψηφιακό σχολείο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης. Αναφέρθηκε στις συνεργασίες που συνεχίζονται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρξει η οικονομική συνδρομή, “για να έχουμε εντέλει ένα σύγχρονο λειτουργικό σχολείο”, όπως είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής του σχολείου υπήρξαν πολιτικές εξελίξεις και εκλογές, αλλά παραδόθηκε στην ώρα του, ο Ν. Φίλης, αποδόμησε τους ισχυρισμούς ότι “δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα. Για την ολοκλήρωση του σχολείου και οι τρεις συνεργάστηκαν”.

Τέλος, εξήρε και τον ρόλο του δασκάλου, που είναι “η ψυχή του σχολείου και εκεί η πολιτεία οφείλει να βοηθήσει”. Σημειωτέον, έχει προαναγγείλει ότι θα λειτουργήσουν δύο ακόμη σχολεία στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, το Μουσικό Σχολείο στην Ακαδημία Πλάτωνος και το Γυμνάσιο Ειδικής Αγωγής στην πλατεία Κουμουνδούρου, καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, χαρακτηρίζοντας “πρώτο στόχο” την εκπαίδευση. Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης υπογράμμισε ότι “η σημασία του έργου για την περιοχή είναι τεράστια”.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, καθώς και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Απ. Κακλαμάνης, όπως και βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL