Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έως 15.9 η απόφαση του ΣτΕ για τις επιλογές διευθυντών Σχολικών Μονάδων και διευθυντών Εκπαίδευσης

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4327/2015 που αφορά τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 3 Ιουνίου και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται πάντως ότι κατά τη συζήτηση στο Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Απρίλιο είχαν διαπιστωθεί "σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας", κρίνοντας ότι "η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας ως διαδικασία αναδείξεως οργάνων και εν γένει διοικήσεων προσιδιάζει σε αυτοδιοικούμενες μονάδες ή είναι πρόσφορη σε περίπτωση αναδείξεως εκπροσώπων στα όργανα αυτά, όχι όμως στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ομαδικά η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές σχολείων κατά του τρόπου επιλογής που ορίστηκε και εφαρμόστηκε με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με βάση τον Ν. 4327/2015.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο