Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έως 15.9 η απόφαση του ΣτΕ για τις επιλογές διευθυντών Σχολικών Μονάδων και διευθυντών Εκπαίδευσης

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4327/2015 που αφορά τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 3 Ιουνίου και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται πάντως ότι κατά τη συζήτηση στο Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Απρίλιο είχαν διαπιστωθεί "σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας", κρίνοντας ότι "η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας ως διαδικασία αναδείξεως οργάνων και εν γένει διοικήσεων προσιδιάζει σε αυτοδιοικούμενες μονάδες ή είναι πρόσφορη σε περίπτωση αναδείξεως εκπροσώπων στα όργανα αυτά, όχι όμως στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ομαδικά η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές σχολείων κατά του τρόπου επιλογής που ορίστηκε και εφαρμόστηκε με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με βάση τον Ν. 4327/2015.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά για τον Πολάκη δεν είπε τίποτα

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εχθές τη νέα δέσμη μέτρων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα ανάκαμψης από την κρίση, που ξεκίνησε αμέσως μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, υλοποιείται κατά γράμμα και με...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο