Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εγκαινίασε τη "Σκακιέρα του Κόσμου"

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εγκαινίασε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 18.30, τη “Σκακιέρα του Κόσμου”, στη Μυτιλήνη. Πρωτοβουλία του “Πράσινου Πανεπιστημίου”, που με ένα λειτουργικό έργο τέχνης από χαρτί και σωσίβια στένει ένα συμβολικό μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της...

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εγκαινίασε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 18.30, τη "Σκακιέρα του Κόσμου", στη Μυτιλήνη. Πρωτοβουλία του "Πράσινου Πανεπιστημίου", που με ένα λειτουργικό έργο τέχνης από χαρτί και σωσίβια στένει ένα συμβολικό μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια της γιγάντιας υπαίθριας σκακιέρας έγιναν από τον grandmaster και πρωταθλητή Ελλάδας 2015 στο σκάκι Αθανάσιο Μαστροβασίλη, με ένα "παιχνίδι στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου": μια συμβολική παρτίδα σκάκι με ομάδα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το χαρτί της ακαδημαϊκής πρακτικής και τα σωσίβια των Προσφύγων που παραχώρησε ο Δήμος Λέσβου αποτέλεσαν τα δύο βασικά, «άχρηστα» ίσως, αλλά υψηλού συμβολισμού υλικά κατασκευής της πρωτότυπης σκακιέρας. Μετά από πολυήμερη εθελοντική και σκληρή εργασία, τα σημαντικά αυτά υλικά της καθημερινότητάς μας στο Αιγαίο μεταμορφώθηκαν σε 32 μεγάλα πιόνια ύψους 1,2 μ., που στήθηκαν πάνω στην τεράστια σκακιέρα από το υλικό των πλαστικών βαρκών του δύσκολου ταξιδιού των συνανθρώπων μας στο Αιγαίο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια