Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Εθνικός διάλογος για την Παιδεία / Μέλη της ΚΝΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ματαίωσαν την έναρξη του διαλόγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικός διάλογος για την Παιδεία / Μέλη της ΚΝΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ματαίωσαν την έναρξη του διαλόγου

Με τη λογική παραθρησκευτικής οργάνωσης, που δεν επιτρέπει τον διάλογο, μέλη της ΚΝΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Παρεμβάσεις ματαίωσαν με φωνασκίες και επαναλαμβανόμενα συνθήματα τη χθεσινή πρώτη συζήτηση που διοργάνωσε η Επιτροπή του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Η «επαναστατική γυμναστική» που διεξήχθη στο Ινστιτούτο Παστέρ ήταν απόλυτα συντονισμένη με την έναρξη των δελτίων ειδήσεων και το σύστημα Μητσοτάκη. «Ο διάλογος θα συνεχιστεί, διότι αυτό έχει ανάγκη η παιδεία μας. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Α. Λιάκος.

Οι ολιγομελείς ομάδες του ΜΑΣ (φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ) και των Παρεμβάσεων είχαν λάβει από νωρίς θέσεις στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ και, με το «καλησπέρα» που πρόλαβε να πει ο Α. Λιάκος στους παρευρεθέντες, κινήθηκαν οι μεν από τα αριστερά και οι δε από τα δεξιά και κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από το πάνελ των ομιλητών. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν έκδηλος, αφού υπήρξε διαγωνισμός για το ποιο πανό θα βρεθεί στην πρώτη σειρά, ώστε να γράψει καλύτερα στις κάμερες.

Το ΜΑΣ ολοκλήρωσε σχετικά γρήγορα την «παράσταση» που οργάνωσε ο Περισσός και αποχώρησε από την αίθουσα περίπου μισή ώρα αργότερα. Αντιθέτως, τα μέλη των Παρεμβάσεων, που παρουσιάστηκαν ως συντονιστικό αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, παρέμειναν μέχρι να ανακοινωθεί η ματαίωση της συζήτησης από τον Α. Λιάκο, καθώς, πέρα από τα γνωστά συνθήματα, έπρεπε να παιχθούν και μονόλογοι, ορισμένοι από τους οποίους θύμιζαν τη γνωστή Ελένη Λουκά, που πρωταγωνιστούσε στα ξεσπάσματα κατά της «βράκας» του Σ. Ρουβά.

Η λογική της παραθρησκευτικής οργάνωσης δεν ευνοεί τον διάλογο, δήλωσε καυστικά ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Ν. Θεοτοκάς. Από την πλευρά του ο Α. Λιάκος διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί και με πολλούς τρόπους, ενώ τόνισε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν κανονικά. Να σημειωθεί ότι το θέμα της συζήτησης που ματαίωσε ο ολοκληρωτισμός των συγκεκριμένων ολιγομελών ομάδων ήταν «οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Π. Στεφανάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL