Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015" κατά Μπαλτά, Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ / Παρέλαση πρώην υπουργών Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και σχολαρχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Παιδεία 2015" κατά Μπαλτά, Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ / Παρέλαση πρώην υπουργών Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και σχολαρχών

Ένα συνονθύλευμα μένους, τρομολαγνείας, κινδυνολογίας, λαϊκισμού και ύβρεων, μέσα στο οποίο βρήκαν στέγη αποτυχόντες και επιτυχόντες βουλευτές και πρώην υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το νεοεισελθέν Ποτάμι, αποτέλεσε η χθεσινή συγκέντρωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015».

Έχοντας ως προμετωπίδα το σύνθημα «Ένας είναι ο εχθρός... ο ΣΥΡΙΖΑ», οι πάντα πρόθυμοι συνομιλητές των μνημονιακών κυβερνήσεων προσπάθησαν να πετύχουν ένα δυναμικό "come back", υπό τον μανδύα μιας Επιτροπής Πρωτοβουλίας που αποτελείται από τους γνωστούς -για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφεραν στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ - Θ. Βερέμη, Μ. Γρυσπολάκη, Σ. Κάτσικα, Β. Κιντή, Ν. Σταυρακάκη, Γ. Αντωνίου κ.ά.

Η χθεσινή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι, ήταν μια συνάθροιση των πρώην υπουργών Παιδείας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν δικαίωση καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών έμειναν εκτός Βουλής, δελφίνων και συνοδοιπόρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έσπευσαν να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις, εν αντιθέσει με τον... ταπεινό αρχηγό του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, που προτίμησε τις κερκίδες, φροντίζοντας ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του, και ορισμένους βουλευτές του που περιφέρονταν μεταξύ του ακροατηρίου. Όλοι αυτοί, μαζί με εκπαιδευτικούς ιδιωτικών και προτύπων / πειραματικών σχολείων που σύρθηκαν στην εκδήλωση με τη λογική του καθήκοντος, πολλούς συμβούλους και μέλη επιτροπών προηγούμενων εποχών, καθώς και απομεινάρια της ΔΗΜ.ΑΡ., αποτέλεσαν το δυναμικό κοινό της πολυδιαφημισμένης από συστημικά ΜΜΕ και σχολάρχες συγκέντρωσης.

Στις πρώτες σειρές πήραν θέση οι κ. Μητσοτάκης, Δένδιας, Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης, Φορτσάκης, Τασούλας, Κικίλιας, Κουμουτσάκος, Σπυράκη, Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου, Σαχινίδης, Κεδίκογλου, ενώ από πρώην υπουργούς παρέστησαν οι Α. Διαμαντοπούλου, που φωτογράφιζε με το κινητό της τη συγκέντρωση, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Β. Κοντογιαννόπουλος και ο Σπ. Ταλιαδούρος. Παρόντες και οι Δ. Τσιόδρας, Ν. Ορφανός κ.ά.

Ρόλο παρουσιαστή είχε ο Θ. Βερέμης, που αποσπούσε θερμά χειροκροτήματα με τα απρεπή και προσβλητικά του σχόλια κυρίως κατά του συμμαθητή του, όπως αποκαλούσε τον Α. Μπαλτά, και ο οποίος συχνά ζητούσε από το κοινό να μην θορυβεί, ώστε να ακούγονται οι ομιλίες. Το πρόσωπο - στόχος (μόνο τα βελάκια έλειπαν) ήταν ο υπουργός Παιδείας, χωρίς να λείπουν και οι προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. Το σύνθημα ωστόσο της συγκέντρωσης, «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», αποτελούσε δάνειο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη, που πρώτος ευφυολόγησε με το όνομα του υπουργού Παιδείας.

Τις ομιλίες, που αποτελούσαν συρραφή συνθημάτων, χωρίς βάση και επιχειρήματα, εκφώνησαν οι Β. Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γ. Αντωνίου, πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ, ο Γ. Κατσαρός, σχολικός σύμβουλος, και ο Ν. Σταυρακάκης, καθηγητής στο ΕΜΠ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ. Η κ. Κιντή στη μακροσκελή ομιλία της ανακάλυψε ότι για τη δραματική κατάσταση στα πανεπιστήμια δεν ευθύνονται τα Μνημόνια, αλλά η κουλτούρα και η διαχείριση που χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο για να κάνει εφόδους στη Βουλή. Για την κ. Κιντή, οι αποσκευές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στυλιάρια και μπουκάλια, ενώ το πανεπιστήμιο ήταν κέντρο διερχομένων για ακτιβισμούς και κομματικές δραστηριότητες. Ο πρωθυπουργός είναι ένας ψεύτης, καθώς η κ. Κιντή μέτρησε στην ομιλία του στη Βουλή 15 ψεύδη, ένα κάθε λεπτό. Πάντως, η κ. Κιντή προειδοποίησε ότι "δεν θα κάτσουμε να αυτοκτονήσουμε"... Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ομιλήτρια δεν αναφέρθηκε ούτε σε μία δράση την οποία ανέπτυξε το Συμβούλιο Ιδρύματος, στο οποίο μετέχει, που να δικαιολογεί την ύπαρξή του.

Ο Γ. Αντωνίου μίλησε για Grexit στην Παιδεία, το οποίο, όπως εκτίμησε, αποτελεί το αναγκαίο κομμάτι για ένα γενικευμένο Grexit. Ο κ. Αντωνίου υπεραμύνθηκε της σημερινής μορφής των πρότυπων πειραματικών σχολείων παρουσιάζοντας την πρωτότυπη άποψη ότι η απενεχοποίηση της αριστείας αποτελεί επιλογή πειραματισμού. Ο σχολικός σύμβουλος κ. Κατσαρός βρήκε ότι η συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή διευθυντών θα αποκλείσει τους... προσοντούχους εκπαιδευτικούς, ενώ ο κ. Σταυρακάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό, τον Α. Μπαλτά και το μισό υπουργικό συμβούλιο να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν επειδή υποκινούσαν καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Και οι τέσσερις υπεραμύνθηκαν των προηγούμενων καθεστώτων και νόμων κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ρεβανσισμό, ανυποληψία, ισοπέδωση, ολική επαναφορά στη δεκαετία του '80, απομονωτισμό και υπόθαλψη παραβατικών και εγκληματικών πράξεων. Όμως το πιο σύντομο... ανέκδοτο ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε για παράδοση της εκπαίδευσης στους κομματικούς στρατούς και στις συναλλαγές.

 

Παραίνεση στον Γ. Πατούλη να μην δώσει τα αποθεματικά!

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ενεργός πολίτης θα νικήσει, για να εισπράξει την παραίνεση του κ. Βερέμη να μην δώσει τα χρήματα του δήμου, "πριν η κυβέρνησή σας βεβαιώσει ότι τα χρειάζεται"... Εννοείται ότι για την παιδεία και για τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που καταρρέει με απόλυτη ευθύνη αυτών που έπιασαν τις πρώτες θέσεις, ούτε λόγος έγινε ούτε θα γίνει...

Π. ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL