Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αντέδρασαν ακόμα και οι επίσημοι / Μπροστά σε κάγκελα και αστυνομία η μαθητική παρέλαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντέδρασαν ακόμα και οι επίσημοι / Μπροστά σε κάγκελα και αστυνομία η μαθητική παρέλαση

Θεσσαλονίκη

Πρόβα τζενεράλε ενόψει της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν η χθεσινή μαθητική παρέλαση στην Τσιμισκή... Ήταν τόσο προκλητικά τα αστυνομικά μέτρα, που αντέδρασαν μέχρι και οι επίσημοι.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκη από νωρίς χθες μετατράπηκε σε απροσπέλαστο «φρούριο». Χιλιάδες ετοιμοπόλεμοι αστυνομικοί, κλούβες των ΜΑΤ παντού και η Τσιμισκή, όπου παραδοσιακά γίνεται η μαθητική παρέλαση, ήταν σιδηρόφρακτη από κάγκελα. Γονείς και πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν εξοβελίστηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά από την εξέδρα, όπου η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε επίσημους και δημοσιογράφους (με επίδειξη αστυνομικής και επαγγελματικής ταυτότητας).

"Προκλητικά και απαράδεκτα" χαρακτήρισε τα αστυνομικά μέτρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Γ. Μπουτάρης απάντησε: "Λογικά εγώ είμαι εναντίον των παρελάσεων. Θέλω όμως να εκφράσω την ενόχλησή μου ιδιαίτερα για τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η παρέλαση και όλη η Τσιμισκή να είναι με τα κάγκελα. Για ποιoυς γίνεται η παρέλαση, αν δεν μπορεί να την παρακολουθήσει ο κόσμος;".

«Αν είναι να γίνονται οι παρελάσεις έτσι, τότε ή θα πρέπει να σταματήσουν ή να κοπούν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα για πέντε ανθρώπους που είμαστε στην εξέδρα να παρελαύνουν τα παιδιά αν δεν μπορούν να τα δουν οι γονείς τους» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ακόμη πιο έντονα αναμένεται να είναι σήμερα τα αστυνομικά μέτρα στη νέα παραλία, όπου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL