Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Για αυταρχισμό καταγγέλλουν τον Θ. Φορτσάκη οι "κλειδωμένοι" εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για αυταρχισμό καταγγέλλουν τον Θ. Φορτσάκη οι "κλειδωμένοι" εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ

Κλειδωμένοι στα γραφεία τους με απόφαση Φορτσάκη, εργάζονται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ, οι οποίοι καταγγέλλουν τον νέο πρύτανη για ολισθηρό δρόμο αυταρχισμού. Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα Προπύλαια, όπου φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ καθώς διαμαρτύρονταν για την αναγκαστική επίδειξη ταυτοτήτων, την εγκατάσταση εταιριών Security στην Πανεπιστημιούπολη καθώς και τις επικείμενες διαγραφές.

Όπως δήλωσε στο avgi.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΠΑ Ζαχαρίας Τριγάζης "από τη Δευτέρα το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα προπύλαια είναι κλειστό.Ο Πρύτανης θεώρησε σκόπιμο επειδή κάποιοι φοιτητές αποφάσισαν να έρθουν να καταθέσουν τα αιτήματά τους στην πρυτανεία για διαγραφές και ζητήματα σίτισης και στέγασης, να κλείσει το Ίδρυμα. Ενώ κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής."

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την εξωτερική πύλη είναι κλειδωμένες και οι ενδιάμεσες πόρτες των γραφείων, "Η πρυτανεία δεν υπολογίζει ούτε τους φοιτητές που διαμαρτύρονται ούτε τους εργαζόμενους των οποίων η ασφάλεια κινδυνεύει" τόνισε ο Ζ. Τριγάζης, κατηγορώντας τον νέο πρύτανη ότι "έχει μπει σε ολισθηρό δρόμο αυταρχισμού που πλήττει τη φυσιογνωμία του πανεπιστήμιου.

Από το γραφείο του πρύτανη Θ. Φορτσάκη το διοικητικό προσωπικό πληροφορήθηκε ότι ο εγκλεισμός τους θα ισχύσει τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

"Δε μπορεί η διαμαρτυρία των φοιτητών να αντιμετωπίζεται με τέτοιους όρους" ανέφερε στο avgi.gr και η γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ Μαρλέν Λογοθέτη επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την τακτική του Θ. Φορτσάκη κινδυνεύει η ασφάλεια του προσωπικού ενώ έκανε λόγο για ακραίο αυταρχικό πρόσωπο της Πρυτανείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα Προπύλαια,έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL