Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δέχθηκαν ψηφοδέλτιο με την επωνυμία Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών

Τη συστηματική διείσδυση της Χ.Α. στην εκπαίδευση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατεβάζει ψηφοδέλτιο στις εκλογές των αιρετών του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Δυτικής Θεσσαλονίκης...

Θεσσαλονίκη

Τη συστηματική διείσδυση της Χ.Α. στην εκπαίδευση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατεβάζει ψηφοδέλτιο στις εκλογές των αιρετών του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο Παιδείας νομιμοποίησε το ψηφοδέλτιο με τίτλο Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών (το «σήμα κατατεθέν» της Χ.Α. σε συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς) που κατατέθηκε στη αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και εκείνη το προώθησε στο υπουργείο. Στις 9 Οκτωβρίου η Διεύθυνση, ύστερα από την πρώτη παρέμβαση να μη γίνει αποδεκτό διότι φέρει στον τίτλο του τον όρο «Εθνικιστικό», απηύθυνε σχετικό ερώτημα στο υπουργείο που φέρεται να απάντησε ότι «δεν τίθεται οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς την ονοματολογία των συνδυασμών». Με βάση αυτή την απάντηση η Διεύθυνση ανακήρυξε τελικά την υποψηφιότητα και του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, στο οποίο συμμετέχουν δύο δάσκαλοι που φέρονται να είναι και στελέχη της Χ.Α.

Αιρετοί εκπαιδευτικοί μόλις πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου κατέθεσαν ένσταση ζητώντας να μη γίνει δεκτή η συμμετοχή του στις εκλογές. Όπως λένε, «είναι πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης που κατεβαίνει ψηφοδέλτιο με τον όρο 'εθνικιστικό'», κάτι που, όπως σημειώνουν, «το απαγορεύει ο νόμος 1566/85». Την περασμένη Παρασκευή, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησαν να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. ενώ στηλίτευσαν τη στάση της Διεύθυνσης στο θέμα. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η αποδοχή του ψηφοδελτίου έγινε κατά παράβαση της εγκυκλίου με την οποία προκηρύχθηκαν οι εκλογές, αφού τόσο το εν λόγω ψηφοδέλτιο όσο και οι αιτήσεις των δύο υποψηφίων του δεν κατατέθηκαν στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουν δε ότι τα καταστατικά των Συλλόγων, αλλά και της ΔΟΕ, δεν επιτρέπουν τη φασιστική δράση. «Ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο αντιβαίνει τους σκοπούς της εκπαίδευσης, τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, τους στόχους και τις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζουν, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί για την ένστασή τους η ΔΟΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να πάρουν θέση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις