Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ... / Διάλογο με απολυμένους "πουλάει" ο Αρβανιτόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ... / Διάλογο με απολυμένους "πουλάει" ο Αρβανιτόπουλος

Σε πλήρη σύγχυση τελεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία για λόγους εντυπωσιασμού εμπαίζει καλώντας πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους σε «διάλογο», την ώρα που αναρτούσε τις λίστες της διαθεσιμότητας στο Διαδίκτυο και προσέφευγε για τρίτη φορά στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας των εργαζομένων.

Ο «διάλογος» του υπουργού Παιδείας έχει συγκεκριμένη ατζέντα. Οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πληττόμενων πανεπιστημίων καλούνται να ακούσουν τις εντολές του υπουργείου σε ό,τι αφορά «τη διαδικασία διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν», δηλαδή καλούνται για να τους πουν πώς θα διανείμουν καλύτερα τα απομεινάρια προσωπικού. Οι διοικητικοί υπάλληλοι «που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα» καλούνται προκειμένου να επιταχυνθούν «οι διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του Δημοσίου». Ο τρόπος οργάνωσης αυτού του «διαλόγου» με τους σφαγιασθέντες, καθώς και το νόημά του, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της σύγχυσης που έχει απλωθεί στο κτήριο του Αμαρουσίου, όπου εδρεύει το υπουργείο Παιδείας. Εννοείται ότι προϋπόθεση γι' αυτές τις συναντήσεις, ακόμη και με τους πρυτάνεις, είναι να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός.

Εμπαιγμός: οι προσωρινές λίστες έγιναν τελικές

Τα παραπάνω εμφανίζονται ως κινήσεις καλής θέλησης του υπουργού, καθώς χθες δημοσιοποιήθηκε η τελική λίστα με τα μόρια που πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι απεγράφησαν.

Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Η λίστα αυτή βρίθει λαθών και ήδη ετοιμάζονται προσφυγές στα δικαστήρια. Τα λάθη αυτά παραδέχτηκε τόσο το ΑΣΕΠ όσο και ο ίδιος ο υπουργός. Μάλιστα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπόλογος, διότι, για να πλήξει τον αγώνα των εργαζομένων, δήλωνε ότι μόνον 12 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθήνας έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο, στην τελική λίστα μοριοδότησης των υπαλλήλων του ιδρύματος εμφανίζονται περίπου 300 υπάλληλοι να έχουν δηλώσει πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Ψεύδεται ο υπουργός ή έκαναν ψευδείς δηλώσεις ορισμένοι εργαζόμενοι προκειμένου να πάρουν τα 20 μόρια που δίνει η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ;

Επιπλέον, οι τελικές λίστες ήταν ίδιες με τις προσωρινές, άρα απουσίαζαν ονόματα εργαζομένων που απογράφηκαν, αλλά δεν μπήκαν στις λίστες. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν εξετάστηκαν οι ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά των προσωρινών πινάκων, αλλά και κατά της εγκυρότητας της σύνθεσης του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου που έλαβε τις τελικές αποφάσεις.

Πάλι δεν βγήκε καταχρηστική η απεργία

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα εκδόθηκε η τρίτη κατά σειρά απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. Σήμερα θα υπάρξει συνέχεια στο σίριαλ της ποινικοποίησης, καθώς ο υπουργός έχει προσφύγει και κατά της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων. Πάντως, για μία ακόμα φορά δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει και τον χαρακτηρισμό ότι η απεργία είναι καταχρηστική.

Συμφωνούν ΑΝ.ΕΛΛ., ΔΗΜ.ΑΡ. - ανάλογο αίτημα ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερωθεί η Βουλή από τον υπουργό

Το μέτρο της διαθεσιμότητας πρέπει τώρα να αποσυρθεί, τα πανεπιστήμια πρέπει να προστατευτούν από την πλήρη απαξίωση και διάλυση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να συγκληθεί η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Με την πρωτοβουλία αυτή συμφώνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜ.ΑΡ. Οι βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής απαιτούν ολοκληρωμένη ενημέρωση της Επιτροπής από τον υπουργό Παιδείας και εκτενή συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος στη Βουλή. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL