Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Εκδικάζεται το αίτημα Αρβανιτόπουλου να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδικάζεται το αίτημα Αρβανιτόπουλου να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία

Στα δικαστήρια σέρνει σήμερα τη μεγαλειώδη απεργία των εργαζομένων στα πανεπιστήμια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται η προσφυγή του Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, την οποία δεν μπόρεσε να κάμψει με άλλους τρόπους. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι των δύο ιδρυμάτων θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου. Αύριο, θα συνεδριάσει και η Σύγκλητος του ιδρύματος για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.

Πελεγρίνης: Το Συμβούλιο Ιδρύματος απομονώθηκε μέσα στο ίδρυμα

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, μηνύοντας το Συμβούλιο Ιδρύματος για συκοφαντική δυσφήμηση. Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει και ο Θ. Πελεγρίνης, που στοχοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από το Συμβούλιο Ιδρύματος όσο και από τον υφυπουργό Παιδείας. Μάλιστα, ο πρύτανης εγκαλεί το Συμβούλιο Ιδρύματος επειδή δεν τον κάλεσε στη συνεδρίαση, ενώ με επιστολή του ζητάει τα πρακτικά της συνεδρίασης. Το Συμβούλιο Ιδρύματος έχει απομονωθεί μέσα στο ίδρυμα, δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύουν την Τριτοβάθμια Παιδεία

Η κυβέρνηση των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής μόνο με αυταρχισμό μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική της, μια πολιτική που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε αποσάθρωση και πλήρη διάλυση τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας, τονίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας που αντιστέκεται στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Χαιρετίζει τον περήφανο και ωραίο αγώνα τους και δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία παράνομη και αντισυνταγματική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, ενώ θα ακυρώσει στην πράξη αυτή τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που ουσιαστικά κλείνει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η συνέχιση των λαϊκών αγώνων για να μην περάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων, είναι η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι, τονίζει το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL