Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΟΙΕΛΕ: Αποδείχθηκε ότι νομοθετεί κατ' εντολή τρίτων / Πρόστιμο στο υπουργείο Παιδείας προτείνει το ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙΕΛΕ: Αποδείχθηκε ότι νομοθετεί κατ' εντολή τρίτων / Πρόστιμο στο υπουργείο Παιδείας προτείνει το ΣτΕ

Την επιβολή προστίμου στο υπουργείο Παιδείας πρότεινε ο εισηγητής του ΣτΕ, καθώς δεν κατέθεσε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν για την επίμαχη εγκύκλιο μεταφοράς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας. Η ΟΙΕΛΕ μιλά για ταπείνωση της πολιτικής ηγεσίας και ζητεί την παραίτηση του υπουργού.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, ο εισηγητής της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο υπουργείο, επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Οι δύο νομικοί παραστάτες του υπουργού, απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα προστατευτικό»!

Όπως σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του Κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών.

Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητεί από τον υπουργό Παιδείας, «ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον», να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL