Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΔΑΚΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά Κεραμέως: Το νέο νομοσχέδιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, να αποσυρθεί

Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Υπ. Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση ισοπεδώνει κάθε έννοια ουσιαστικής εποπτείας της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία

"Το νέο νομοσχέδιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και θα πρέπει να αποσυρθεί" τονίζει η ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών αδειάζοντας το Υπουργείο Παιδείας και την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Με ανακοίνωσή της που απέστειλε στην ΟΙΕΛΕ η ΔΑΚΕ καταγγέλλει ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Υπ. Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση "ισοπεδώνει κάθε έννοια ουσιαστικής εποπτείας της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία".

Ακολουθεί το κείμενο της ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών:

Νόμος πονηρός  ανομίαν παρεισφέρει..

Επίκαιρο όσο ποτέ το παραπάνω ρητό αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κα Υπουργό για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που αίρει την ουσιαστική εποπτεία της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία και, ανάμεσα στα άλλα,προβλέπει:

•    Ελεύθερες απολύσεις με μοναδικό κριτήριο τη βούληση  του ιδιοκτήτη, χωρίς διαπιστωτική πράξη της οικείας διευθύνσεως εκπαίδευσης.

•    Οικειοθελή μείωση διδακτικού ωραρίου και κατ’ επέκταση μείωση αποδοχών. (Αλήθεια, υπάρχει ιδιωτικός εκπαιδευτικός που  θα προβεί σε αυτήν τη δήλωση «οικειοθελώς»);

•    Κατάρτιση του κανονισμού της Σχολικής Μονάδας από τον Σχολάρχη!
Γίνεται εύκολα αντιληπτό  από ποιους συντάχθηκε και ποιων  συμφέροντα εξυπηρετεί.

Επειδή όλα είναι θέμα Παιδείας και ως υπηρέτες της έχουμε  τελικό σκοπό να μετατρέψουμε τους καθρέφτες σε παράθυρα, ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου χωρίς, όμως, προειλημμένες  αποφάσεις!

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις