Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί (Video)

Για μία ακόμα φορά δεκάδες εκπαιδευτικοί, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με σύνθημα "Όχι στην εξαφάνιση των Κοινωνικών Επιστημών, όχι σε διαθεσιμότητες - απολύσεις". Την ίδια ώρα, πολυμελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, πραγματοποιεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.https://www.youtube.com/embed/xdeop9_tyxc

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί, "το ΥΠΑΙΘ αλλάζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεμβαίνοντας βάναυσα στη ζωή χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, όπως και χιλιάδων εκπαιδευτικών που είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα και απόλυση".

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αναπληρωτές που όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπταν τα κενά σε όλη την Ελλάδα, από την επόμενη χρονιά μπαίνουν στην ουρά της μακροχρόνιας ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αλλαγές που φέρνουν τα νέα προγράμματα συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση των μαθημάτων της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο, ενώ στο Γυμνάσιο τα Εικαστικά και η Μουσική παραμένουν ως μονόωρα.

Όσον αφορά το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, θα καταργηθεί για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αναγκαστικά θα οδηγηθούν στα φροντιστήρια, καθώς δεν θα υπάρχει άλλη πηγή διδασκαλίας. Επιπρόσθετα, εξοστρακίζονται τα μαθήματα Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, οι ώρες που θα διδάσκεται η Οικιακή Οικονομία μειώνονται και στο Γυμνάσιο, ενώ οι Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες καταργούνται πλήρως από το πρόγραμμα της Α' Λυκείου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, από 9 που ήταν πριν αυξάνονται σε 14, ενώ σε ό,τι αφορά τα μαθήματα Προσανατολισμού, από 18 ώρες αυξάνονται στις 21.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL