Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ν.Φίλης - Μ.Τζούφη για την αναδίπλωση της Ν.Κεραμέως: Κυβέρνηση "mea culpa"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Φίλης - Μ.Τζούφη για την αναδίπλωση της Ν.Κεραμέως: Κυβέρνηση "mea culpa"

«Σε κυβέρνηση "mea culpa" εξελίσσεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά τα ευτελή vouchers, ήρθε η στιγμή να αποσύρει κρίσιμες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «Κεραμέως» υπό το βάρος των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας», τονίζουν με κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη σε σχέση με διατάξεις που αφορούσαν το «αντιπαιδαγωγικό πισωγύρισμα».

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι διατάξεις αυτές αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη στα δημοτικά, αποκλείουν μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού, των νέων άνω των 17 ετών, από τα ΕΠΑΛ και εισάγουν οπισθοδρομικές ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

«Η υπουργός Παιδείας, η οποία διακήρυσσε με δήθεν σιδηρά πυγμή ότι "δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω" για τις κάμερες στην τάξη, κάνει μέσα σε δύο 24ωρα τρία βήματα πίσω, αποσύροντας διατάξεις του. Και μάλιστα σε θέματα που έχει δεχθεί την έντονη κριτική μας και στα οποία, επί πολλές εβδομάδες, υπερασπιζόταν ως "κορωνίδες" του αντιδραστικού, δήθεν μεταρρυθμιστικού της ζήλου», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ο Ν.Φίλης και η Μ.Τζούφη τονίζουν ωστόσο ότι «το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο περιέχει μια σειρά από αρνητικές διατάξεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όμως η υποχώρηση της υπουργού δείχνει το δρόμο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε νέες κινητοποιήσεις για την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου, ειδικά των ρυθμίσεων που προβλέπουν τη "σχολειοποίηση" του νηπιαγωγείου, την επαναφορά της παιδαγωγικά αποτυχημένης τράπεζας θεμάτων, την αύξηση του εξεταστικού φόρτου και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL