Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Σ. Ζαχαράκη: Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Ζαχαράκη: Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά (Video)

Μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται η εισήγηση των ειδικών για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να έχουν εκτιμηθεί επαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.https://www.youtube.com/embed/RMcYYgK1fpE

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επανέλαβε πως η επαναλειτουργία των σχολείων ή συνέχιση της αναστολής τους θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν μόνο οι μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού (5η και 6η), δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο.

Για τη νέα σχολική χρονιά και σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι: “υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες”.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να κρατήσουν τα παιδιά τα βιβλία τους για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για το ζήτημα της απευθείας μετάδοσης μαθημάτων και την ύπαρξη (ή μη) έγγραφης άδειας από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Σ. Ζαχαράκη δήλωσε πως η τροπολογία και η σχετική υπουργική απόφαση ψηφίστηκαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την επισύναψη μελέτης αντικτύπου, με την διασφάλιση για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αναλύοντας τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης, εξήγησε πως η ρύθμιση προβλέπει την μετάδοση αποκλειστικά της παράδοσης της ύλης και όχι της εξέτασης, ενώ απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση μαθητών.

Επιπλέον διασφαλίζεται ότι ο εκπαιδευτικός διαχειρίζεται την είσοδο στην πλατφόρμα και χειρίζεται τον ήχο και την εικόνα.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Γ. Στρατάκης αντέτεινε την πρόθεση γονέων για μαζικές αγωγές κατά την επίμαχης τροπολογίας, στον βαθμό που η μετάδοση ήχου ή εικόνας ανήλικων άνευ της συγκατάθεσης γονέα είναι παράνομη. Η Σ. Ζαχαράκη απάντησε πως η διάταξη είναι στη διάθεση των γονέων και συνολικά της κοινωνίας, με την κυβέρνηση να διατηρεί στάση αναμονής εν όψει των αντιδράσεων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL