Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
"Ούτε βήμα πίσω"... / Η Κεραμέως επιμένει στη live streaming μετάδοση των μαθημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ούτε βήμα πίσω"... / Η Κεραμέως επιμένει στη live streaming μετάδοση των μαθημάτων

«Ούτε βήμα πίσω! Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η live streaming μετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η υπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το μέτρο επικαλούμενη το... «δημόσιο συμφέρον» και την ανάγκη να μην μείνουν πίσω οι μαθητές που λόγω κορωνοϊού δεν μπορούν να γυρίσουν στα σχολεία. Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, η Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τάχθηκε υπέρ τού μέτρου, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί με σκαιό τρόπο στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς που αντέδρασαν.

Επίθεση σε όσους αντιδρούν

«Εμείς επιλέξαμε να μην έχουμε μια στείρα αντιπαράθεση με αυτούς που, αν ήταν στο χέρι τους, τα παιδιά μας θα έμεναν σε εκπαιδευτική απραξία τους δύο μήνες αναστολής της λειτουργίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Χαράς Κεφαλίδου. Η Ν. Κεραμέως επιτέθηκε στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς και στα κόμματα που δεν στήριξαν το μέτρο υποστηρίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας», ενώ έκανε λόγο για «πλειοδοσία λαϊκισμού» και «επένδυση στον φόβο».

Η Αρχή δεν είναι αρνητική

Η Ν. Κεραμέως χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» τις αναφορές για αρνητική στάση τής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο μέτρο. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε πως η Αρχή θεώρησε «νόμιμο» τον σκοπό του μέτρου και ότι οι παρατηρήσεις της ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της σχετικής διάταξης.

Η υπουργός είχε έντονη αντιπαράθεση με τη Χ. Κεφαλίδου, κατηγορώντας το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι από την αρχή τής εφαρμογής τής τηλεκπαίδευσης ήταν αντίθετο μ’ αυτή.

Αλ. Τσίπρας: Επιμένουν για τις κάμερες αν και πιάστηκαν να λένε ψέματα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπό σαφείς προϋποθέσεις. Δεν πρόκειται όμως να αποδεχθεί την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία, καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο και απορρίπτεται από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Η κυβέρνηση επιμένει στην άκρως επικίνδυνη ρύθμιση για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες, κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπουργοί της πιάστηκαν να λένε ψέματα για δήθεν συμφωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προσθέτει ότι «η αρχή όχι μόνο διέψευσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δήθεν έγκρισή της, αλλά υπογράμμισε ότι η εφαρμογή τής διάταξης ενέχει υψηλή επικινδυνότητα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «μετά και τις μαζικές αντιδράσεις γονέων, καθηγητών, μαθητών, αλλά και όλης σχεδόν της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να πράξει το αυτονόητο: να καταργήσει τώρα την αντισυνταγματική ρύθμιση που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε σκηνικό ριάλιτι και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε εν μέσω πανδημίας, το οποίο γυρνάει τη δημόσια Παιδεία πίσω στα χρόνια των Μνημονίων».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL