Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοιχτές εστίες ζητούν και οι φοιτητές της Μυτιλήνης

Καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους 15 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου την ΚΥΑ που ζητά από τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις εστίες

Οι φοιτητές Αιγαίου ενώνουν τις φωνές τους με αυτές άλλων φοιτητών από όλες τις περιοχές της χώρας τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δεν προστατεύονται ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειές τους από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ΚΥΑ τους υποχρεώνει να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους, σε γονείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ακόμη και αν δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν, ενώ δεν τους προστατεύει από την πανδημία.

Η ανακοίνωση των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Μυτιλήνη:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαμένουμε στις Φοιτητικές Κατοικίες της Μυτιλήνης -15 άτομα σε 4 κτήρια χωρητικότητας 130 δωματίων- καταδικάζουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση , όσον αφορά την απαγόρευση της λειτουργίας των φοιτητικών κατοικιών. Επιπρόσθετα, θεωρούμε αδιανόητη την παύση λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα ενεργοί φοιτητ(ρι)ες στο νησί.

«Ακόμη κρίνουμε απαράδεκτο, σε περίοδο πανδημίας, να εκτεθούμε σε κίνδυνο οι ίδιοι, αλλά και κατά συνέπεια ο οικείος μας κύκλος μέσω της εξαναγκασμένης μετακίνησής μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσα λίγα άτομα στις εστίες. Και εμείς έχουμε οικογένειες και θα θέλαμε να είμαστε μαζί τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές, και ειδικά μη γνωρίζοντας την έκταση που μπορεί να πάρει αυτή η πανδημία αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε μαζί τους διότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

‘Για τους συγκεκριμένους λόγους ζητάμε την κατανόησή σας για την παραμονή μας.

«Συμπορευόμαστε, με όσα έχουν αναφερθεί από τον Σύλλογο Εστιακών Σάμου και καλούμε σε στήριξη όλους τους φοιτητ(ρι)ες που διαμένουν σε εστίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Θα ήταν παράλειψή μας να μην εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

#ΜΕΝΟΥΜΕ_ΕΣΤΙΕΣ »

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις