Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κλειστά σχολεία: / Κλειστά σχολεία: Σενάρια για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλειστά σχολεία: / Κλειστά σχολεία: Σενάρια για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών

Παράταση του διδακτικού έτους, μετακύλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, περικοπή της ύλης, αναπροσαρμογή των διδακτικών ωρών και μείωση της διάρκειάς τους, μαθήματα μέσα στο Πάσχα και εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των χαμένων ωρών σε περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των σχολείων ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 24 Μαρτίου, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας τους αν αυτό εισηγηθεί η επιστημονική κοινότητα.

Ειδικότερα η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι, αν παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων, θα μπορούν να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως να γίνουν μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα, να μειωθεί ο χρόνος διδασκαλίας από τα 45 στα 35 λεπτά, να μειωθούν οι σχολικές εκδρομές. Αναφορικά με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν αποκλείεται να καθυστερήσει η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να περικοπεί η εξεταστέα ύλη και να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας. Προς το παρόν το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και το κατά πόσον αυτό θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.

ΟΛΜΕ: Κινήσεις εντυπωσιασμού οι εξαγγελίες Κεραμέως

«Κινήσεις εντυπωσιασμού» χαρακτηρίζει η ομοσπονδία των καθηγητών τις εξαγγελίες της Νίκης Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, «σε συνεργασία μάλιστα με τις ιδιωτικές εταιρείες». Σε ό,τι αφορά τους μαθητές της Γ' Λυκείου η ΟΛΜΕ προτείνει τη μείωση της εξεταστέας ύλης, ειδικά για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ για τους εκπαιδευτικούς ζητούν να υπάρξουν τώρα ειδικές αναρρωτικές άδειες ασθενείας σε μόνιμους και αναπληρωτές σε περίπτωση που επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Καψώνι» σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς

Σε σοβαρές καταγγελίες για καταστρατήγηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων έχουν προχωρήσει τις τελευταίες δύο ημέρες εκπαιδευτικοί φορείς και σύλλογοι εκπαιδευτικών. Το αλαλούμ, όπως τονίζουν, οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται «ερμηνεία» των οδηγιών και στο ότι δεν είναι σαφές αν τελικά οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται ότι από την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των δομών Εκπαίδευσης εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL