Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλαλούμ με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών - Τελικά κλείνουν

Ένα απίστευτο αλαλούμ για τα δημοσιογραφικά δεδομένα επικράτησε χθες σχετικά με την αναστολή ή μη της λειτουργίας των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών.

Μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας -και χωρίς επίσημη ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες-, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επέλεξε να ενημερώσει μέσω... ΣΚΑΪ γονείς και μαθητές ότι εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες και τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Έπειτα ακολούθησε ένα λιτό μήνυμα από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, και όχι δελτίο Τύπου, ότι «απαγορεύεται η λειτουργία και των φροντιστηρίων για 14 ημέρες»...

Μέχρι να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι, είχε προηγηθεί ένα απίστευτο μπάχαλο, με το υπουργείο Υγείας να διαρρέει αρχικά ότι είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου να αποφασίσει για τα φροντιστήρια και ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στις τάξεις των φροντιστηρίων επειδή ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός, ενώ το υπουργείο Παιδείας διέρρεε ότι ούτε αυτό είναι αρμόδιο να αποφασίσει αν θα κλείσουν ή όχι!

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές τις γραμμές δεν είχε υπογραφεί ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των δύο υπουργείων, η οποία θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών και θα προβλέπει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, των ΙΕΚ και των πανεπιστημίων για 14 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, στις αποφάσεις που θα εκδοθούν θα περιλαμβάνονται φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα διά βίου μάθησης.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΪΝΑΝΙΔΗ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις