Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων: Στη δικαιολογημένη αντίδραση μαθητών που διαμαρτύρονται κάποιοι απαντούν με κατασταλτικές επεμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων: Στη δικαιολογημένη αντίδραση μαθητών που διαμαρτύρονται κάποιοι απαντούν με κατασταλτικές επεμβάσεις

Την αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων, καταγγέλλει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής με αφορμή την καταστολή μαθητικής κινητοποίησης.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων επισημαίνει ότι "τον τελευταίο καιρό, σε πολλά δημόσια σχολεία υπάρχουν κινητοποιήσεις μαθητών με αιτήματα, τα οποία είναι δίκαια και υπερασπίζονται τη δημόσια παιδεία. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών και μαθητριών, που διαμαρτύρονται για τη διάλυση των σχολείων, κάποιοι προσπαθούν να απαντήσουν με κατασταλτικές επεμβάσεις".

"Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο όταν εκπαιδευτικοί, που έργο τους είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να τα διαπαιδαγωγήσουν ως πολίτες μιας δημοκρατικής κοινωνίας, αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, καλώντας την αστυνομία να αναλάβει δράση, όπως έγινε στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τέλος καλεί τη σχολική κοινότητα και τις αρχές της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να αντισταθούν στα σχέδια μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, που καταλύει τους πυλώνες της δημοκρατίας και της προόδου – και η παιδεία είναι ένας εξ αυτών.  

Πιο συγκεκριμένα η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων:

•    Καταγγέλλει την αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά της διεύθυνσης του σχολείου  

•    Συμπαραστέκεται στους μαθητές και στις μαθήτριες καθώς και στους γονείς τους, που δέχονται απειλές και εκβιασμούς

•    Καλεί  τη σχολική κοινότητα και τις αρχές της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, που μας γυρίζουν πίσω σε εποχές ακραίας αυταρχικότητας αλλά και όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να αντισταθούν στα σχέδια μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, που καταλύει τους πυλώνες της δημοκρατίας και της προόδου – και η παιδεία είναι ένας εξ αυτών.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL