Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων

"Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης - Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί τα πτυχία"

Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, από εκπαιδευτικούς και φοιτητές ενάντια στο  νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια και προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην ρύθμιση αυτή. "Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία" τόνιζαν σε ανακοίνωσή τους.

Η ΟΛΜΕ στο πανεκπαιδευτικό είχε καλέσει όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και τους πολίτες  να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

 

Έντονη ήταν και πάλι η παρουσία της αστυνομίας. Μικροεπεισοδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας και την αποχώρηση των εκπαιδευτικών, όταν μπλοκ φοιτητών που είχαν παραμείνει έξω από την είσοδο της Βουλής συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πριν από την πορεία προς τη Βουλή, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις