Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Αλαλούμ με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλαλούμ με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Άνω - κάτω τα έκανε το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Το υπουργείο, αφού ενσωμάτωσε άρον - άρον τη διάταξη για την κατάργηση της αργίας στο σχέδιο νόμου που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έβγαλε μέσα σε μια ημέρα δύο διαφορετικές εγκυκλίους αναφορικά με τον εορτασμό στα σχολεία.

Το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, αλλά εορταστικές εκδηλώσεις ή εκκλησιασμός κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων, ενώ το απόγευμα με νέα ανακοίνωση γνωστοποιούσε πως τελικά το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Τελικά η υπουργός Παιδείας κατέθεσε χθες νομοτεχνική βελτίωση σύμφωνα με την οποία στις 30 Ιανουαρίου θα γίνονται μαθήματα στα σχολεία μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Δεν έχετε τον Θεό σας!» είπε μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Νίκος Φίλης, ο οποίος καταλόγισε προχειρότητα και ανικανότητα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας πως ακόμη και για μια απλή γιορτή «έφερε τα πάνω κάτω» στα σχολεία.

Την κατάργηση της αργίας σχολίασε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες» είπε χαρακτηριστικά επικροτώντας την απόφαση της Νίκης Κεραμέως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL