Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Με "κενά" ακόμα τα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "κενά" ακόμα τα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητώντας να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της περιοχής και ιδιαίτερα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Ένταξης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 29 κενά κι ενώ η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζήτησε 31 καθηγητές, την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο έστειλε μόνο δύο φιλολόγους» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τόδας. «Έχουμε πάρα πολλά κενά φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και στα Τμήματα Ένταξης, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, κι αυτό που ζητάμε από την Πολιτεία είναι να σκύψει στο πρόβλημα, να δει το πρόβλημα και να καταλάβει ότι έχει λάθος προτεραιότητες.

Οι προτεραιότητες σε μια κοινωνία που έχει αναπτυγμένο πολιτισμό είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, γι’ αυτό ήμασταν εδώ μαζί με τους γονείς και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι ότι τα κενά δεν καλύπτονται αυτή τη στιγμή με κανέναν τρόπο» επισήμανε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τα κενά στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής διευκρίνισε ότι «έχουμε τεράστια κενά, στην Περαία, τη Μίκρα, την Επανομή, τη Μηχανιώνα και συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, με κορυφαίο το ΕΠΑΛ Επανομής, το οποίο έχει 140 ώρες καθηγητών που απουσιάζουν. Απουσιάζουν γυμναστές, νοσηλευτές, μηχανολόγοι. Επίσης έχουμε ανάγκη σε φυσικούς στην περιοχή, σε νομικούς και σε φιλολόγους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL