Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πάνε οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Αποκαλυπτικό αποδείχτηκε το υπουργείο Παιδείας: "Έχουμε προβλέψει στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ οικονομικού έτους 2020 τις πιστώσεις για διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού...

Αποκαλυπτικό αποδείχτηκε το υπουργείο Παιδείας: "Έχουμε προβλέψει στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ οικονομικού έτους 2020 τις πιστώσεις για διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής" ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας έτσι τους χειρότερους φόβους μαθητών και οικογενειών, ότι αυτές οι προσλήψεις δεν θα γίνουν φέτος.

Και τούτο παρ' ότι, όπως επισήμανε η Μερόπη Τζούφη, "μέχρι προχθές, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η κ. Κεραμέως μας διαβεβαίωνε ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων προσλήψεων εντός του 2019, χωρίς να διακινδυνέψει να χαθούν τα 22 εκατ. ευρώ που προέβλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον συγκεκριμένο σκοπό".

"Η δημόσια δήλωση του υπουργείου Παιδείας φανερώνει τις διοικητικές ανεπάρκειες της νέας ηγεσίας, η οποία εδώ και 3,5 μήνες δεν έχει διαμορφώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων και δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία (ίδρυση οργανικών θέσεων, κατανομή εκπαιδευτικών), στερώντας από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα κρίσιμους πόρους και προσωπικό", επισήμανε η αν. τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, "καμία πρόβλεψη και καμία δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Ν.Δ. για τον προϋπολογισμό του 2020 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρότι η κυβέρνηση έχει διαθέσιμα όλα τα εργαλεία ώστε να προχωρήσει στην προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών".

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις