Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Φοιτητικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας / Μαζικό όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοιτητικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας / Μαζικό όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας

Σήμερα και παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που περιείχε και διατάξεις για την Παιδεία έχει υπερψηφιστεί εδώ και μια εβδομάδα, οι φοιτητές δηλώνουν μέσω κοινής ανακοίνωσης και εντατικοποίησης των κινητοποιήσεων πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, ειδικότερα με το νέο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το οποίο θα είναι αυτούσια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, να βρίσκεται στα σκαριά.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας 75 Τμήματα, που αντιστοιχούν σε 27 σχολές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Θεσσαλία και τη Κρήτη, αποφάσισαν μέσω καταλήψεων την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας τους για τις αλλαγές στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από την Πάτρα και από την Κρήτη.

Δεν έλειψε για ακόμα μια φορά η καταστολή, καθώς προς το τέλος της πορείας σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και φοιτητών που κινούνταν προς τον φραγμό των ανδρών των ΜΑΤ δίπλα στον χώρο της Βουλής.

Η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχουν ανακοινώσει ήδη την επερχόμενη νομιμοποίηση της εξίσωσης και της ισοτίμησης των πτυχίων ελληνικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα των κολεγίων και των ιδιωτικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και την υποβολή ανώτατου ορίου στον χρόνο φοίτησης και περαίωσης σπουδών (ν+2).

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία αναμένεται να εντείνουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα απέναντι στον κατακερματισμό της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την υποτίμηση των πτυχίων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL