Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Νέα αναχρονιστική απόφαση του υπ. Παιδείας - Ανακαλεί μαθητικό διαγωνισμό για το φύλο που πριν είχε εγκρίνει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα αναχρονιστική απόφαση του υπ. Παιδείας - Ανακαλεί μαθητικό διαγωνισμό για το φύλο που πριν είχε εγκρίνει

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου γνωστοποιούσε στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι εγκρίνει τον Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αλλά μόλις μία εβδομάδα μετά, στις 25/10... τον ανέστειλε.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου κάνει γνωστό στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι , μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ εγκρίνει τον  Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Με νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακαλείται  (σ.σ. χωρίς να εξηγεί τους λόγους της ανάκλησης)  ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020»

Η εγκύκλιος δεν αιτιολογεί καν την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύετηκε στο esos.gr αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι το με αρ. πρ. Φ15/163111/Δ2/18-10-2019 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020» ανακαλείται στο πλαίσιο συνεργασίας με τη νέα Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.)."

Ειρ. Αγαθοπούλου: Τι φοβήθηκε το υπουργείο από το διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής; Μην "αλλάξουν φύλο" τα παιδιά σε μια μέρα;

Το απίστευτο αυτό γεγονός σχολίασε στα σόσιαλ μίντια η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου:"ας Ας είναι όμως καλά οι ακροδεξιές φυλλάδες, που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό"

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Και που λέτε, τετοιοι διαγωνισμοί πρέπει να κόβονται πριν καν ξεκινήσουν. Διότι εάν τα παιδιά μας "αλλάξουν φύλο για μια μέρα" και ξεχαστούν, λόγω της αφέλειας που τα διακρίνει, και δεν ξαναλλάξουν; Ή αν καλοαρεστούν στο άλλο φύλο και δεν θέλουν να επανέλθουν στο "φυσιολογικό";

Γιατί, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι για να μπορέσεις να συμμετάσχεις σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής θα πρέπει να μπεις κανονικά στο πετσί του ρόλου, μην πω να κάνεις και "εγχείριση αλλαγής φύλου". Ευτυχώς στο νέο νόμο για τη φυλομετάβαση επιτρέπεται η επαναφορά στο αρχικό φύλο, αλλά μόνο για μία φορά. Οπότε σε διαγωνισμό με τέτοιο θέμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μια φορά τα παιδιά μας. Πάλι καλά..

Ας είναι όμως καλά οι ακροδεξιές φυλλάδες, που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Μετά το Joker μόνο αυτό μας έλειπε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL