Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ανδρεδάκης: Από την πίσω πόρτα η ΝΔ δημιουργεί ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο β' αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος αναφέρθηκε και στην παράκαμψη αναγκαιότητας εξετάσεων για να ενταχθούν επιμελητήριο των αποφοίτων κολλεγίων

Ουσιαστικά από την πίσω πόρτα δημιουργούνται ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Ανδρεδάκης, που είναι Β’ αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ), αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων και την εξομοίωση τους με τα πτυχία των ΑΕΙ (και ξένων πανεπιστημίων) καθώς και την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προσόντων των κατόχων τους.

Ο κ. Ανδρεδάκης εξήγησε στον Νίκο Σβέρκο ότι οι αντιδράσεις είναι αρκετά σημαντικές μετά τη σχετική διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε και στην παράκαμψη αναγκαιότητας εξετάσεων για να ενταχθούν επιμελητήριο των αποφοίτων κολλεγίων κάτι που τώρα ισχύει μόνο για τους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών ή ξένων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις