Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Σαντορινιός: Τεράστια κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα

«Ναυαγεί η Παιδεία στα νησιά», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «φέτος τα σχολεία στα Δωδεκάνησα άνοιξαν μετρώντας περί τα 200 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και περίπου 250 στην Πρωτοβάθμια»

«Επί τέσσερα χρόνια τα παιδιά στα νησιά μας, άκουγαν το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη με τα βιβλία και τους δασκάλους να τους περιμένουν στην τάξη. Όταν οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας αποδείκνυαν έμπρακτα, και όχι με λόγια, το γεγονός ότι η στελέχωση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών εκπαίδευσης της χώρας μας, και δη αυτές των απομακρυσμένων περιοχών, αποτελούσαν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η τότε αντιπολίτευση, και σημερινή Κυβέρνηση, μας έλεγε ότι κάνουμε απλά το αυτονόητο. Τελικά, όμως, το Αυτονόητο είναι δύσκολο πολύ».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «φέτος τα σχολεία στα Δωδεκάνησα άνοιξαν μετρώντας περί τα 200 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και περίπου 250 στην Πρωτοβάθμια».

«Πολλές δομές δεν μπορούν καν να χωρίσουν τμήματα με τόση χαμηλή στελέχωση, με αποκορύφωμα την παντελή απουσία εκπαιδευτικού στο Καστελόριζο, όπου μετά από τέσσερα χρόνια, το δημοτικό σχολείο αντιμετωπίζει κίνδυνο συνέχισης της λειτουργίας του, αφού η λύση που κρίθηκε από το υπουργείο αφορά "δανεικό" δάσκαλο από το μικρό νησί της Χάλκης. Ακόμη, η ομαλή λειτουργία των ΕΠΑΛ τίθεται σε κίνδυνο και οι δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες», υπογραμμίζει ο Ν.Σαντορινιός.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ενώ τα μεγάλα λόγια για τα νησιά και τους νησιώτες περίσσεψαν κατά την επίσκεψη της κας. Κεραμέως στην Λέρο κατά την μέρα του αγιασμού, εντούτοις το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει σε απόλυτη ένδεια τις δομές της Δωδεκανήσου και έχει φέρει χιλιάδες γονείς και παιδιά σε αδιέξοδο».

«Η υπουργός πρέπει άμεσα να μεριμνήσει για τη στελέχωση των σχολείων των νησιών, έτσι όπως αδιάλειπτα γινόταν κατά τα προηγούμενα χρόνια, εξασφαλίζοντας την πλήρωση όλων σχεδόν των κενών θέσεων που χρειάζονται τα σχολεία για να προσφέρουν τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια στα παιδιά» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, «να διαβεβαιώσει γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές ότι η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης και όχι μια προσπάθεια υποστελέχωσης και υποβάθμισης δομών με τελικό στόχο το κλείσιμο σχολείων, έτσι όπως σχεδιαζόταν αλλά ανακόπηκε το 2015».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις